Краснодар взе лек аванс пред Фенербахче (видео)

21:24
Краснодар взе лек аванс пред Фенербахче (видео)

Краснодар взе преднина от 1:0 срещу Фенербахче в сблъсък 1/16-финалите в Лига Европа. Руският тим постигна домакинска победа в първия двубой след ранен гол на Виктор Клаесон (4'), но пропусна да си осигури още по-добър аванс преди реванша в Истанбул.

 

Битката между четвъртите в Русия и Турция този сезон започна с гол още в 4-ата минута. Тогава зимното попълнение на домакините Виктор Клаесон заби топката в мрежата с глава, ознаменувайки дебюта си с попадение. Руснаците смачкаха своя съперник през първото полувреме и пропуснаха още две много добри възможности чрез Вячеслав Педберьозкин и Фьодор Смолов. Отборът на Дик Адвокаат беше неузнаваем и не успя да организира нито една опасна атака.

 

След почивката Фенербахче се съвзе и опита да изравни и в 67-ата минута шанс се откри пред Муса Соу, но той не успя. Като цяло обаче грандът от Истанбул не успя да наложи игрово превъзходство и футболистите на Краснодар имаха още шансове за втори гол. Така в 79-ата минута гредата спаси "фенерите" след изстрел на Смолов.

 

В 82-ата минута Фернандао също пробва да преодолее руския страж Станислав Крицюк, но и този път безуспешно. Вратарят се намеси отлично и минута преди края след атака на Алпер Потюк.

 

Реваншът на "Шюкрю Сарачоглу" е след 6 дни.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация