Спас Русев: В България всички разбират от футбол и политика

11:37
Спас Русев: В България всички разбират от футбол и политика

Спас Русев отговори на въпросите на вестник "24 часа" преди за излети за Лондон. Той обяви, че се оттегля от Левски и изтъкна, че няма място там, " където проблемите се решават със събличане на фланелки и нахлуване в съблекалнията на отбора". 

 

- Г-н Русев, има ли промяна във вашето решение, както очакват много от запалянковците на Левски?

 

- Не, нямам място там където проблемите се решават със събличане на фланелки и нахлуване в съблекалнията на отбора. Заставам зад думите си в изявлението, те бяха внимателно премислени и категорично не са взети емоционално или прибързано. Да употребя един бракоразводен израз, да речем, че има едно особено "несходство в характерите", което не ми позволява да остана. Това включва всичко - от идеите ми за управление на клуба, до настояването всичко да е на светло, да е прозрачно и т.н.

 

- Какъв е коментарът ви за срещата в зала "Универсиада"?

 

- Първият ми трансфер беше Красимир Иванов като финансов директор, защото финансовата дисциплина и прозрачност са моят приоритет.

 

- Обвиняват ви, че нямате стратегия и план?

 

- При задължения от 25 милиона лв. има само една стратегия - оцеляване и последващо стабилизиране. Приоритет е стабилизирането на клуба и рязко подобряване качеството на управление. След това ще мислим за селекции, козирки и тъй нататък, когато можем да си го позволим. Взимането на популистки решения под натиск е в основата на сегашното състояние на клуба. Удивен и възмутен съм от освиркването и охулването на една госпожа, която е дарила 220 хиляди евро. за да спаси лиценза на клуба преди година. Защо? Същото се случи и при споменаването на Виваком, а те помогнаха на клуба в най-критичния момент. Защо? Това ли е Левски? Така ли ще се отблагодаряваме и отнасяме към нашите спонсори и донори. Виваком е безапелационният шампион на телеком пазара в последните 5 години с близо 2 милиона абонати, предлагащ им около 5 милиона услуги. Разбирам, че това е бизнес, в който водещото са емоциите, но не може да се постъпва хазартно с клуб с вековна история, поне аз не мога да си го позволя, имам принципи, в които вярвам и устоявам.

 

- Имаше критични коментари в медиите?

 

- Уличният фолклор затвърждава тезата, че в България всички разбират от футбол и политика, сами можем да си направим изводите къде се намираме и как прогресираме.

 

- На кого ще прехвърлите акциите?

 

- На тези, които имат ясна стратегия и финансови възможности. И най-важното - одобрението и подкрепата на всички фенски организации.

 

- Говорите често за вашата визия за управление на клуба. Защо не ви разбраха?

 

- Видяхте какво се случи в зала "Универсиада". Представиха се хора, които са назначени от мен. Това е част от моята визия за управление. Всичко беше абсолютно прозрачно. Сложено на масата. Нито един от другите отбори в България не изнася публично по този начин своите финансови резултати. Считам, че този стил на прозрачност е уникален за страната.

 

- Но феновете са пак против. Човек остава с впечатление, че проблемите между футболни клубове и фенове в България са практически нерешими и това води до затъването на футбола. Най-добре се развива отборът, който всъщност няма фенове - Лудогорец. Да не би всъщност запалянковците да са първопричината за проблемите на големите и стари клубове?

 

- Знаете ли, това е едно от обясненията, при това логични обяснения за успеха на Лудогорец. Ръководството работи в спокойна обстановка. Без натиск.

 

- Обвиниха ви, че не сте развързали кесията, че не сте дали нито един собствен лев за клуба.

 

- Няма разлика между инвестирането на собствени средства и инвестирането на средства от компания, в която съм основен собственик. Нещо повече. Аз убедих останалите акционери на компанията също да инвестират в Левски. Тоест и те инвестират собствените си средства. Това е разликата, която мнозина не разбират

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

respect_kn
26.02.2017 09:49

Помня преди как левскарите се гавреха с ЦСКА, но сега и Левски върви към фалит и тогава ще има едина много хубава поговорка за вас " Който се смее последен се смее най-добре"

shits_happens
26.02.2017 15:36

А само едно сменяне, като при теб?*lol*

Chelsea86
26.02.2017 11:23

Споко, и вашия ред ще дойде, само да му писне на Киро или тия във властта да пожелаят парите му. Тогава пак ще сменяш отбора във фен зоната.

Betinfinity
25.02.2017 23:05

Хора, нима не виждате очевидното - самото име Спас идва от и означава спасител!

Chelsea86
25.02.2017 21:45

Чичо Спас е много фин,
бърже палещ господин.
Ако питаш два въпроса,
акциите ще си джироса.
Но само Левски се предлага,
щот не носи той облага.
Що не върна сърдешком,
и акциите на Виваком?
--------------------------------
Гроз Данов

Reyes_de_Europa
25.02.2017 20:23

Еми Спасе, не може всички да разбираме от кражба на телекомуникационни компании за жълти стотинки ! Това го можеш само ти като Левски ти беше инструмент в тая кражба, а пък ти "изтъка си платното и ритна кросното" както се казва в една от многото български поговорки !

komara92
25.02.2017 16:24

До коментар [@comment 1954098] от [@user MamkoviDaebagov]:

Няма да си отидем спокойно..Виж за четирибуквието съм съгласен,то си отиде отдавна *smile*

StadobolGovnin
25.02.2017 23:48

Братко, бавно не винаги означава спокойно и най-вече безболезнено, не и е този случай, вариантът с "А" окръжна група вече не ми изглежда толкова кофти..*angry*

sundza
25.02.2017 16:14

Некои си мислят, че и от бизнес разбират, ама....

El_Fenomeno_9
25.02.2017 15:48

Не знам дали всички разбират от футбол , но ти показа че не разбираш определено ... Ако станел Левски шампион щяло да има големи трансфери ?!?!?!?!?!?! Че то с шампион отбор всеки може да прави трансфери , идеята е да направиш някакъв отбор шампион без значение гранд или не от по-слабата позиция , а той на всичко от горе дори беше близо до Лудогорец , не да кажеш бил на 10-15 точки за какво да си хвърля парите да инвестира , ай е**ай си майката и толкоз , колкот по-бързо го разкарат от медийното пространство толкова по-добре

shoshibgFB
25.02.2017 14:47

"Спас Русев: В България всички разбират от футбол и политика"

Опааа, още един откривател на топлата вода!

FCRuse
25.02.2017 14:45

Преди 100 и повече години сме се били с армии двойно тройно по големи от цялата ни държава одържа ли сме, а сега сами се ядем от вътре не мога да си обясня защо само след 2 3 поколения станахме такъв просТ народ

FCRuse
25.02.2017 14:42

Човек който не е стъпвал на мач който не се интересува от тази игра, и с миналото което има той с тази си постъпка показа че не се интересува от Левски а от сделката с Huawei. Тази сделка не стана сви платната и избяга отново в Лондон. Тъй като явно в България няма богати хора с милиони, не ни очаква нищо добро. Дано бъркам но като видях тези който бяха в залата.... Ако ще я караме на импровизации по добре да закриваме.

Nelly_Lazio
25.02.2017 11:43

а ти от кво разбираш, чичкооо хах

Luxury
25.02.2017 16:58

Съмнявам се да потъне като ЦСКА, но дори и да случи, то ние феновете на Левски няма да подкрепим / пропознаем друг клуб. *smile*

manutd_forlife
25.02.2017 13:18

Да индикира колко бързо един кораб потъва и да се разкара от него.