Арсенал и Манчестър Сити поделиха точките (видео)

19:50
Арсенал и Манчестър Сити поделиха точките (видео)

Арсенал и Манчестър Сити завършиха наравно 2:2 на стадион "Емирейтс" в дерби от 30-я кръг на английската Висша лига.


Главен арбитър на двубоя бе Андре Маринър.

 

Двубоят стартира вихрено. "Гражданите" се хвърлиха нахъсано и още в петата минута гостите излязоха напред в резултата. Кевин Де Бройне изведе с дълъг пас Лирой Сане зад гърба на защитата на "топчиите". Ектор Бейерин изпусна нападателя на Сити. Сане финтира Оспина и после с левия крак прати кълбото в опразнената врата.


Четири минути по-късно Хесус Навас стана първият футболист, получил жълт картон в днешното дерби.


Секунди по-късно страничната греда спаси Арсенал след силен удар на Де Бройне от дъгата. В 14-та минута Андре Маринър декорира в жълто Франсис Коклен, който грубо влезе в краката на Давид Силва при едно единоборство в центъра на терена.

 

Алексис Санчес бе човекът, създал първата добра възможност за Арсенал пред вратата на Сити. В 21-та минута чилиецът намери Месут Йозил на границата на малкия пеналт. Немският национал получи кълбото с гръб към вратата. Йозил се обърна и стреля към долния десен ъгъл, но Кабайеро улови без проблем.

 

Малко преди да изтече първият половин час, Алексис получи кълбото на границата на пеналта и с параболичен удар пробва да матира Кабайеро. Топката профуча на сантиметри от лявата странична греда на вратата.

 

Пет минути преди почивката домакините стигнаха до изравняване. Защитата на Сити не успя да изчисти добре топката след центриране от корнер. Шкодран Мустафи с глава изведе Тио Уолкът зад гърба на защитата на Сити. Нападателят шутира по земя и прати кълбото в долния десен ъгъл на Кабайеро.


Радостта на феновете на Арсенал не трая дълго. Буквално в следващата атака Сити отново излезе напред в резултата. Давид Силва намери Агуеро на чиста позиция в пеналта на "артилеристите". Последва изстрел по диагонала и топката попадна в долния ляв ъгъл на Оспина.

 

Класата на Алексис Санчес отново пролича в последните секунди на първото полувреме. Чилиецът финтира двама играчи на Сити по левия фланг на атаката на "топчиите". Последва пас, който намери Уолкът на чиста стрелкова позиция в пеналта. Последва удар на английския национал, но мерникът му изневери и топката прелетя над напречната греда.

 

Сити се оттегли на почивка с гол аванс.

 

Втората част започна перфектно за домакините. Месут Йозил центрира от корнер в 52-та минута, а Шкодран Мустафи надскочи Отаменди и с глава прати топката в долния ляв ъгъл на Кабайеро, изравнявайки резултата.

 

Пет минути по-късно Фернандиньо стреля от далечна дистанция, като топката летеше към долния десен ъгъл на вратата. Оспина плонжира и спаси.

 

Грешка на Санчес пред наказателното поле на Арсенал в 65-та минута можеше да доведе до трети гол във вратата на Оспина. Чилийската звезда на "артилеристите" загуби топката от Навас в опасна зона. Десният бек на Сити нахлу в пеналта, след което центрира към Серхио Агуеро, който бе оставен непокрит от защитата на Арсенал. Аржентинецът стреля с глава, но ударът се оказа слаб и не затрудни стража на лондончани.

 

В заключителната фаза на мача темпото се успокои, двата тима започнаха да играят по предпазливо, усещайки, че всеки следващ гол ще има огромно значение.


Уникална възможност пропусна Айоби в 87-та минута. Бейерин получи по десния фланг и успя да намери младият нападател в наказателното поле. Последва силен удар, но топката профуча над напречната греда.

 

Реферът даде три минути продължение на редовното време.

 

Във втората минута от продължението гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Монреал в пеналта на Арсенал. Андре Маринър остана безмълвен. Броени секунди по-късно той даде последен сигнал.

 

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ 2:2

 

0:1 Сане (5)

1:1 Уолкът (40)

1:2 Агуеро (42)

2:2 Мустафи (52)

 

Състави:


Арсенал: 13.Оспина, 18.Начо Монреал, 6.Кошчиелни, 20. Мустафи, 24.Бейерин, 11.Йозил, 34.Коклен, 29.Джака, 14.Уолкът, 7.Алексис Санчес, 23.Уелбек; Резерви: 3.Гибс, 5.Паулиста, 12.Жиру, 17.Айоби, 26.Мартинес, 35.Елнени, 55.Майтланд-Нилс


Манчестър Сити: 13.Кабайеро, 22.Клиши, 30.Отаменди, 24.Стоунс, 21.Силва, 15.Навас, 25.Фернандиньо, 17. Де Брюин, 7.Стърлинг, 19.Сане, 10.Агуеро; Резерви: 1.Браво, 4.Компани, 5.Сабалета, 9.Нолито, 11.Коларов, 18.Делф, 42.Туре

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Supremmexd
02.04.2017 22:06

Де бройне пак с 2 греди, същият мач като Пул - По добрият отбор на терена но с много пропуски и се губят важни точки..