Челси докосва титлата след успех над Ман Сити (видео)

17:34
Челси докосва титлата след успех над Ман Сити (видео)

Челси победи като домакин Манчестър Сити в голямото дерби от кръга в английската Висша лига. Двубоят на стадион "Стамфорд Бридж" приключи при резултат 2:1 за състава на Антонио Конте.

Селекцията на Антонио Конте запазва преднината си от седем точки пред Тотнъм, но вече се откъсна на 14 пункта от днешния си съперник. Два гола за лондончани отбеляза Еден Азар (10', 35'), а между тях Серхио Агуеро (26') вдъхна надежди на Сити, но те с оказаха напразни.

Еден Азар даде летящ старт на домакините в 10-ата минута, когато размени подавания с Аспиликуета, след което стреля по диагонала. Топката рикошира леко в Компани, а след това и Кабейеро се намеси лошо - 1:0 за Челси. "Гражданите" отговориха с изстрели от далечна дистанция на Делф и Фернандиньо. Куртоа пък спаси лек удар на Агуеро от обещаваща ситуация. В 22-рата минута лондончани бяха близо до втори гол, след като шут на Фабрегас рикошира в Клиши и премина на сантиметри над напречната греда.

В 26-ата минута Куртоа подари топката на Давид Силва, който стреля, белгиецът изби, но Агуеро достигна до топката и я прати в мрежата, изравнявайки резултата. Много скоро след това Фернандиньо изведе много добре Сане, който се озова очи в очи с Куртоа, но този път стражът излезе и се намеси решаващо. 

В 34-ата минута Фернандиньо игра лошо в собственото си наказателно поле и препъна Педро - дузпа за Челси. Азар изпълни лошо, но за негов късмет топката се върна право в него след спасяването на Кабайеро. Този път белгиецът нямаше кака да сгреши, вкарвайки втория си гол днес - 2:1.

В самото начало на втората част Компани засече с глава едно центриране от фаул, но белгиецът нямаше късмет, защото топката кацна на гредата.

1/4 час преди края Азар пропусна да оформи своя хеттрик, но от 12-13 метра стреля над вратата. Челси се защитаваше добре до края, а в добавеното време Куртоа се отличи с решаващо спасяване, след като спаси с крака удар отблизо на Агуеро. При последвалия корнер Компани засече с глава, но Стоунс някак успя да отклони топката.

Стартови състави:

Челси: Куртоа, Зума, Луис, Кейхил, Аспиликуета, Канте, Фабрегас, Алонсо, Педро, Коща, Азар

Манчестър Сити: Кабайеро, Клиши, Стоунс, Компани, Фернандиньо, Делф, Сане, Силва, Де Бройне, Навас, Агуеро

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари