Какво се случи с Барса в Торино? 10 детайла от кошмарната нощ

13:09
Какво се случи с Барса в Торино? 10 детайла от кошмарната нощ

Невероятното 6:1 в реванша срещу ПСЖ породи колективен екстаз и даде надежда, че лодката ще тръгне в правилната посока за Барселона. Веднага след това обаче дойде грешната стъпка на "Риасор" и титлата в Примера започна да се отдалечава. Три седмици по-късно екипажът преживя поредна буря - този път в Малага. Вече бе ясно, че съдбата на Барса в шампионата не е в техните ръце. Предупреждението от поражението не бе схванато адекватно и това доведе до катастрофата в Торино. Ужас, подобен на този, преживян в Париж. Крах, който доведе след себе си серия от интересни събития в лагера на Барса.


ПОЛЕТ КАТО СЛЕД ПОГРЕБЕНИЕ


Никой от щаба на Барса не очакваше загуба с 0:3. Въпреки че не беше толкова тягостно, колкото пътуването след онова 0:4 в Париж, завръщането мина под знака на стаените негативни чувства. Играчите и треньорскит щаб, всички бяха намръщени и мълчаливи. Все пак, ситуацията изглежда малко по-добра в сравнение с психологическото състояние след разгрома от ПСЖ.


МЕСИ НЕ СКРИ СВОЯ ГНЯВ

Лидерът на Барселона Лионел Меси публично изрази разочарованието си от липсата на солидност във фаза защита. Факт е, че отборът направи опит за обрат и игра много по-добре през второто полувреме, но бранителите си останаха все така нестабилни.


ВЪТРЕШНАТА МЪЛЧАЛИВОСТ НА ЛУЧО


Луис Енрике не каза нищо на играчите в съблекалнята след последния съдийски сигнал, но не спести нищо от фрустрацията си пред репортерите на пресконференцията. По време на самия мач пък специалистът даде да се разбере колко е бесен от представянето на отбора. Изрази като "к.......и син" и "тази к...а, която те е родила" бяха прочетени по устните на Лучо. Той реагираше така, докато наблюдаваше повторения на определи ситуации от айпада на своя асистент.


БЕСНИЯТ ЖОРДИ АЛБА


В последно време Жорди Алба загуби статута си на титуляр в отбора и това видимо го изнервя. Очевидно между левия бек и Луис Енрике има някакъв проблем. Бившият футболист на Валенсия вече не счита за нужно да крие своя гняв, след като бе пренебрегнат за първия мач със "Старата госпожа".


ТИХИ

Футболистите на Барселона имаха малко какво да споделят след последния съдийски сигнал. Единствено Тер Щеген и Иниеста изпълниха задълженията си да кажат няколко думи, но го направиха по инерция и не бяха многословни.


ЕДИНСТВЕНИЯТ, КОЙТО УВАЖИ ФЕНОВЕТЕ...ДАНИ АЛВЕШ


Странно, но факт.Единственият футболист, който след края на мача отиде при гостуващата агитка, бе десният бек на Юве Дани Алвеш. Иниеста ги аплодира, но от далече. Всички други ги подминаха.


БАРТОМЕУ В СЪБЛЕКАЛНЯТА

Хосеп Мария Бартомеу се опита да вдигне настроението на отбора, казвайки няколко насърчителни слова в съблекалнята. Това действие на президента не подейства като нещо специално.


СРЕЩА НА ОТБОРА


Вчера целият тим проведе среща, за да дискутира причините за загубата. Събитието продължи около 20 минути. Днес футболистите почиват. Утре е единствената тренировка преди двубоя с Реал Сосиедад.


НИСЪТ ИНТЕНЗИТЕТ

Луис Енрике искаше настървеност, ентусиазъм и самораздаване. Вместо това, статистиката показва друго. Футболистите на Барса са избягали с 9 километра по-малко от своя противник във вторник. 108,761 км. на 99,672 км. Това обяснява и защо дълбоката преса на Юве проработи перфектно.

 


ПОРЕДНИЯТ ТЕЖЪК АПРИЛ


През миналата година по това време Барса също преживя криза. Отборът записа три поредни загуби в Примера и отпадна от Атлетико Мадрид в Шампионската лига. Сега сценарият се повтаря. В шампионата всичко зависи от Реал, а в най-престижния турнир феновете отново ще палят свещи и ще се молят за чудо.


Фернандо Поло, "Мундо Депортиво"

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ub7
13.04.2017 13:45

абе барса като им свирят засадите и не им дават дузпи не са толкова страшни. защитата им е трагедия. ще се радвам ако буфон вдигне ШЛ - нямам думи какъв вратар е. гледах как му почна кариерата на 16-17 в парма - още тогава коментаторите говореха че това момче го чака голямо бъдеще. сега донарума е тръгнал по стъпките му