Григор започна със загуба сезона на клей (видео)

16:59
Григор започна със загуба сезона на клей (видео)

Първата ракета на България Григор Димитров загуби още в първия си мач на турнира в Маракеш, Мароко с 4-6, 6-1, 1-6 от испанеца Томи Робредо. Това бе дебютен турнир за Гришо на клей за този сезон, както и негов такъв в Кралство Мароко. Робредо от своя страна записа трети успех над българина.

Двубоят започна добре за Димитров, който взе откриващия гейм, след което имаше възможност за пробив при сервиса на Робредо, но испанецът успя да я отрази. Следващата възможност за пробив дойде в 7-ия гейм и бе в полза на Робредо, като той се възползва от нея и дръпна в резултата. До края ветеранът не изпусна подаването си и затвори сета с 6-4 след 39 минути игра.

Първата ни ракета започна убедително и втората част, след като набързо взе своето подаване. При сервис на специалиста на клей, той поведе с 40-0, но българинът се оживи и след няколко страхотни отигравания изравни резултата. Впоследствие получи точка за пробив, както се случи и в предишния сет, но този път нашето момче се възползва и проби за 2-0. Димитров безпроблемно затвърди брейка, с което си осигури и комфортен аванс от 3-0.

386-ят в световната ранглиста отново бе притиснат от хасковлията, но този път успя да се измъкне и взе подаването си за 3-1. Гришо взе своя сервис гейм на нула, а след това успя да реализира нов пробив за 5-1, с което получи и възможността да сервира за втората част.

Димитров показа здрава психика на свой сервис, като след малко повече от час игра на корта изравни за 1-1 сета.

В решаващата трета част ветеранът от Испания успя отново да се измъкне от трудна ситуация. Българинът можеше да реализира ранен пробив, но в крайна сметка Робредо взе подаването си за 1-0. Впоследствие първата ни ракета показа спад в играта си, от което Робредо веднага се възползва и проби за 2-0.

Последва изключително оспорван гейм, в който първата ни ракета пропусна три възможности да върне пробива, но не се възползва от тях и така испанецът дръпна в резултата с 3-0. Двамата размениха по един гейм, с което резултатът стигна 4-1. Колеблив сервис и много непредизвикани грешки на българина позволиха на Робредо да реализира втори решаващ пробив, както и правото да сервира за срещата.

Опитният испанец не допусна разколебаване в играта си и така след близо два часа игра и 6-4, 1-6, 6-1 изхвърли Димитров от турнира. Следващият съперник на Робредо е Беноа Пер, който по-рано днес победи с 6-2, 6-2 Раду Албот от Молдова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ivan017
14.04.2017 03:06

Щях да кажа срам и позор, но се сетих че всички мнения по негов адрес са безсмислени като изкуствената слава която получава!