Барселона подчини Реал Сосиедад в голов трилър (снимки и видео)

20:56
Барселона подчини Реал Сосиедад в голов трилър (снимки и видео)

Барселона победи Реал Сосиедад с 3:2 на стадион "Камп Ноу" в среща от 32-я кръг на Примера дивисион.


Главен арбитър на двубоя бе Хуан Мартинес.

 

В началните минути на мача гостите бяха по-активният отбор на терена и опитаха да се възползват от неувереността в защитата на Барса. До ранен гол във вратата на Тер Щеген не се стигна и постепенно каталунците взеха инициативата в свои ръце.

В 16-та минута Алкасер проби по левия фланг и пусна към Суарес, който с пас по земя продължи към Лионел Меси. Аржентинецът бе оставен непокрит пред дъгата и с кинжален удар прати топката в долния ляв ъгъл на Рули, който плонжира, но не успя да спаси.


Двадесет минути по-късно домакините нанесоха своя втори удар. Алкасер с пета намери Суарес в пеналта на Реал Сосиедад. Уругваецът финтира защитник, след което силно стреля по посока на вратата. Рули отби изстрела, но кълбото стигна в краката на Меси, който направи добавка пред отвора на опразнената врата. Това бе шампионатен гол номер 29 на Меси за сезона.


В края на първото полувреме падна дъжд от попадения. В 43-та минута Иниго Мартинес направи впечатляващ рейд в наказателното поле на домакините, след което стреля от малък ъгъл, а топката рикошира в тялото на Умтити и влезе във вратата на Барса.


Секунди по-късно Лео Меси елегантно изведе Алкасер сам срещу вратаря и нападателят, който днес заместваше наказания Неймар, реализира за 3:1.


Точно, когато всички си помислиха, че с това действие ще завърши първата част, Вилиан Хосе изведе Шаби Прието зад гърба на защитата, а последният стреля от воле и пласира кълбото в долния ляв ъгъл на Тер Щеген.

 

От първия съдийски сигнал на втората част Реал Сосиедад се настани уверено в половината на Барселона и започна трескаво да търси изравняване. Една след друга се заредиха опасни атаки пред вратата на Тер Щеген. Каталунците се бяха дръпнали назад и изглеждаха доволни просто да отбиват противниковите нападения, чакайки удобна възможност за удар на контра.

В 71-та минута Асиер Ияраменди бе близо до това да забие уникален гол, стреляйки от фаул от около 60 метра. Плеймейкърът видя, че Тер Щеген е излязъл далече от голлинията си и пробва да го изненада, но стражът се върна на време и успя да отбие топката в корнер.


Десет минути преди края Иван Ракитич можеше да убие интригата при една от редките атаки на Барса. Хърватинът проби през центъра на защитата и шутира по земя към долния ляв ъгъл, но Рули плонжира и улови.


Реферът даде три минути продължение на редовното време. Натискът на Реал Сосиедад не даде резултат. Барса взе трите точки. Така, възпитаниците на Луис Енрике ще влязат в "Ел Класико" само на три пункта зад Реал Мадрид. Интригата за титлата все още е жива.

 

 

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ СОСИЕДАД 3:2

 

1:0 Меси (16)

2:0 Меси (36)

2:1 Умтити (43-а)

3:1 Алкасер (44)

3:2 Шаби Прието (46)


Стартови състави:


Барселона: 1. Тер Щеген, 3. Пике, 4.Ракитич, 5.Бускетс, 9.Суарес, 10.Меси, 17.Алкасер, 18.Алба, 20.Серхи Роберто, 21.Андре Гомес, 23.Умтити


Реал Сосиедад: 1.Рули, 4.Ияраменди, 6.И.Мартинес, 10.Шаби Прието, 11.Карлос Вела, 12. Вилиан, 17.Зурутуза, 18.Оярзабал, 19.Юри Б. 20. Залдуа, 22. Раул Навас

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация