Италианец взима 10% от Левски

12:44
Италианец взима 10% от Левски

10% от акциите на Левски ще преминат в италиански ръце и съответно същата бройка от италианския Латина - в български. Това изненадващо съобщи вчера завърналият се като собственик на клуба от Серия "Б" Бенедето Манчини, пише "Тема Спорт".

" Латина ще има изключителен партньор в лицето на Левски. Моят български партньор (б.р. вероятно Спас Русев) ще получи 10% от акциите на клуба, а аз също толкова от намиращия се на второто място в местния елит отбор от София. Освен това ще има тясно сътрудничество между школите и размяна на играчи", обяви предприемачът от Рим пред италианските медии.

Неговата компания Mens Sana Latina Sri бе единственият кандидат, който се яви на четвъртия търг за фалиралия на 9 март клуб. По този начин Манчини спести доста пари, като плати едва 270 хил. евро, вместо 720 хил. евро, колкото бе цената на клуба на третия обявен търг.

"Остават 6 кръга до края, и ако спечелим 18 точки ще се спасим. Аз вярвам в това", допълни Манчини. 

Латина няма победа от 9 кръга, като записа 4 поредни поражения. С 31 спечелени точки черно-сините са на предпоследното 22-ро място в Серия "Б". Отборът е на 6 точки от плейаута.

От Левски не коментираха тази информация. Тази пролет Спас Русев вече беше в чужбина, за да води преговори с евентуални чуждестранни инвеститори в клуба - среща се с представители на азиатски телекомуникационен гигант. От "Герена" още преди Коледа разкриха за възможно партньорство с тази компания, но до момента то още не е факт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари