Митов: Вечното дерби няма да е битка за второто място

11:53
Митов: Вечното дерби няма да е битка за второто място

Старши треньорът на Левски Николай Митов заяви, че очаква победа за неговия тим в предстоящото дерби срещу ЦСКА-София. Двата тима ще се изправят един срещу друг в събота, 29 април, от 17.00 часа на Националния стадион „Васил Левски” в мач от 30-ия кръг на Първа лига.

„Предстоящият мач е малко по-особен, мач, в който искам нашият отбор да покаже добра игра и да победи. В изминалия двубой срещу този съперник не сме били притеснени, просто в първите минути не стояхме добре. Надявам се да излезем по-различен начин в събота”, заяви той.

На въпрос дали победата срещу ЦСКА-София в последния мач помежду им дава допълнително самочувствие на „сините”, Митов отговори: Знаете, че миналото бързо се забравя. Концентрирани сме върху предстоящия мач. Моето желание е винаги да излизаме със самочувствие, независимо срещу кого играем.”

Преди двубоя Левски заема втората позиция в класирането с актив от 56 точки, на 3 пред „червените”, които са трети. Относно проблемите със състава и значението на срещата Митов сподели: “На облекчен режим са Яблонски и Веско Минев, но мисля, че днес и утре ще се включат в заниманията. Срещу всеки съперник трябва да се действа различно. И двата отбора се познаваме много добре и трудно можем да се изненадаме. Това не е битка за второто място, това е просто един мач с ЦСКА. За мен лично Левски не може да има за цел да бъде пред определен отбор в класирането. Целите ни трябва да са шампионската титла, влизане в Шампионската лига или Лига Европа”, допълни още наставникът на „сините”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация