Конте: Велико постижение!

08:50
Конте:  Велико постижение!

Мениджърът на Челси Антонио Конте стана едва четвъртият треньор, който печели Премиър лийг в дебютния си сезон.


Преди това със същото постижение могат да се похвалят предшественикът му на "Стамфорд Бридж" Жозе Моуриньо, Карло Анчелоти отново с Челси и Мануел Пелегрини с Манчестър Сити. Конте също така е четвъртият италиански мениджър, който става шампион на Англия. Със същото могат да се похвалят вече споменатият Анчелоти, Роберто Манчини и Клаудио Раниери.


"Това е велико постижение за играчите. Искам да им благодаря за огромната отдаденост през сезона, показаха ми колко са амбицирани за постигнат нещо голямо. Трябва да бъдем щастливи за всичко, което сторихме през този тежък сезон. Не ми беше лесно да дойда в Англия и да свикна с местните традиции и езика, както и да стимулирам играчите след един неуспешен сезон.


Постигнатото от нас не е до късмет. Сега остана купата на Англия. Във всеки мач имам чувството, че се намирам на терена с играчите. Показвам страст и желание да бъда на терена. Просто съм си такъв. В настоящето, в миналото, аз винаги съм с моите момчета и в хубави, и в лоши моменти. Спечелихме тази титла заедно", коментира Конте.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация