Интер изкушава Конте с неприлично висока заплата

16:48
Интер изкушава Конте с неприлично висока заплата

Ръководството на Интер достигна до нови висини в желанието си да вземе Антонио Конте за треньор. Китайските собственици на „нерадзурите” са предложили на мениджъра на Челси умопомрачителните 23 милиона евро годишна заплата, пише вестник „Сънди Експрес”.


Интересът на миланския гранд не е тайна за никого. На „Джузепе Меаца” отчаяно искат да осигурят услугите или на Конте, или на Диего Симеоне, който води Атлетико Мадрид. Очевидно триумфът на италианеца с титлата от Висшата лига съвсем не е разколебал азиатските бизнесмени от „Сунинг Груп”, които още по-твърдо вярват, че Конте е техният човек.


Те вече веднъж се обърнаха към специалиста с предложение за годишна заплата от 15 милиона евро, а „Сънди Експрес” твърди, че най-актуалната оферта е за 23 милиона на сезон.


Самият Конте в някои от своите интервюта в последно време не показа, че твърдо е решил да остане на „Стамфорд Бридж”. Италианецът пусна доста реплики, които биха могли да се тълкуват в различен смисъл. „Моята цел беше да положа основите, така че Челси отново да може да печели”, коментира той пред римския ежедневник „Ла Република”. „ Челси вече е голям клуб, но е непостоянен. Те спечелиха Шампионската лига, а в следващия сезон отпаднаха още в първия кръг. Спечелиха титлата във Висшата лига, а на следващия сезон завършиха 10-и. Челси се нуждае от стабилност, за да остане на върха. Скоро ще говоря с Роман Абрамович (собственикът на Челси – б.р.)”, добави Конте.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация