Арестуваха бивш президент на Барселона

10:41
Арестуваха бивш президент на Барселона

Бившият президент на Барселона Сандро Росел е бил арестуван тази сутрин при акция на полицията и националната гвардия в Испания, “гръмнаха” медиите на Иберийския полуостров. Предполага се, че той е задържан по подозрения в корупционни сделки, включващи получаване на нерегламентирани комисионни по сделка за продажбата на ТВ правата на бразилския национален футболен тим.


Росел и други заподозрени са били планирали да “изперат” парите с фиктивни споразумения с фирми, регистрирани в зони с ниски данъци. Става дума за дейност на функционера още преди той да застане начело на каталунския клуб. Въпросното разследване се води от ФБР в САЩ още от 2015 г.


Сандро Росел беше начело на Барса в периода юли 2010 г. - януари 2014 г. В момента той е обвиняем и по делото за трансфера на Неймар в клуба.


Операцията на унифоремните от тази сутрин е кръстена "Жул Риме". Росел е задържан е дома си, а белезниците са щракнали още на ръцете на бившата му съпруга и трима други мъже. Акцията включва и претърсването на офиси на Росел.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация