Валверде официално напусна Билбао и поема Барса

12:14
Валверде официално напусна Билбао и поема Барса

Атлетик Билбао официално обяви, че Ернесто Валверде напуска клуба, което означава, че той вече е свободен да преговаря за треньорския пост в Барселона.

Договорът на испанския специалист с баските изтече, също като на старши треньора на Барселона Луис Енрике, който още през март обяви, че напуска каталунците след края на сезона.

"Ернесто Валверде няма да продължи като треньор на първия отбор на Атлетик Билбао през сезон 2017/18. Той и президентът Хосе Урутия ще дадат пресконференция в сряда, 24 май, в 12.00 местно време на "Сан Мамес", се казва в краткото съобщение от клуба.

Президентът на Барселона Жозеп Мария Бартомеу ще разкрие името на новия треньор другия понеделник, като се очаква именно Валверде да наследи Енрике начело на Барса.

53-годишният Валверде, бивш играч на каталунците, класира Атлетик на 8-о място в Ла Лига този сезон. Той бе начело на баските за втори път след периода 2003-05. Водил е още градския съперник на Барселона - Еспаньол (2006-08), два пъти Олимпиакос, както и Валенсия и Виляреал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Georgi.Ilinov
25.05.2017 01:51

Честно да си призная и на мен валверде ми се нрави като слаб тренйор,но от друга страна трябва да му се даде шанс пък да видим какво ще постигне с барса!Луис енрике също небе направил нещо значимо като тренйор преди да дойде в барса,но с идването си спечели много купи(няма да ги изреждам)и наи важното спечели шампионска лига!Друга е темата ,че лучо през тази кампания не се представи на ниво!

Rashford
25.05.2017 00:21

Тоя е голем некадърник с него барца нема да види топ 5