Официално: Дортмунд уволни Томас Тухел

14:22
Официално: Дортмунд уволни Томас Тухел

Борусия Дортмунд уволни треньора си Томас Тухел само два дни след спечелването на купата на Германия, гръмна вестник "Билд". Според изданието срещата между специалиста, неговия агент и ръководството на клуба се е състояла в хотел "L'Arrivée" - същият, от който е тръгнал автобусът на отбора за мача с Монако малко преди атентата, при който беше ранен Марк Бартра. Самата среща е продължила точно 21 минути.

Решението за раздялата с наставника е взето в 13.29 часа българско време, се казва още в материала. Тухел остава в историята на Борусия Дортмунд като най-успешния треньор по отношение на спечелените точки - средно по 2.09 на мач.

Под негово ръководство отборът остана непобеден на стадион "Сигнал Идуна Парк" в Бундеслигата - в продължение на цели 2 години, или 34 домакински мача. За клуба спечелената купа на Германия в събота е първият значим трофей за последните 5 години.

Тухел имаше договор за още един сезон, но изпълнителният директор Ханс-Йоахим Вацке го прекрати заради голямото напрежение между двамата и размяна на любезности в медиите. Босът ще компенсира доскорошния си подчинен с 2 900 000 евро.

Според запознати проблемите между двамата са започнали миналото лято, когато Вацке е обещал на треньора, че клубът ще продаде само един основен играч. Седмици след това обаче от стадион "Сигнал Идуна Парк" си тръгнаха трима топ-играчи - капитанът Матс Хумелс, Илкай Гюндоган и Хенрих Мхитарян.

През април Тухел индиректно обвини Вацке за провеждане на мача с Монако едва 24 часа след бомбения атентат срещу автобуса на отбора. Напрежението между двамата разцепи съблекалнята на две - някои от играчите застанаха зад треньора, други подкрепиха боса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация