Боримиров: Няма да толерираме феновете така

13:15
Боримиров: Няма да толерираме феновете така

Ръководството на Левски смята, че тимът не трябва да участва в бараж за участие в Лига Европа срещу тима на Верея, тъй като е вторият, а не последният отбор, получил право да участва в турнираС. Това заяви финансовият директор на клуба Красимир Иванов на съвместна пресконференция с изпълнителния директор Даниел Боримиров днес.

След като стана ясно, че отборът на ЦСКА София няма да бъде допуснат до участие в евротурнирите от УЕФА, се заговори, че на третия в класирането Левски може да се наложи да играе бараж с Верея, докато 4-ят в крайното подреждане тим директно да получи виза за Европа. 

"Тежестта върху клуба от един бараж не е върху самия бараж, а върху това, че времето, което футболистите ще имат за възстановяване и почивка преди лагера се съкратява драматично, което за нас представлява организационен проблем, който ние очевидно искаме да избегнем. Нашето виждане, четейки правилна за провеждане на турнирите - по регулациите на БФС бараж за влизане в Лига Европа се играе между последния получил право за участие в Лига Европа и седмия, в случая Верея. Въпросът е кой е последният получил право за участие в Лига Европа. Ако погледнем правилника на Лига Европа страната ни стандартно получава три места - носителя на Купата, втория и третия в класирането. Ако даден клуб не получи право да участва, неговото място заема следващият. Нашата позиция е, че ние дефакто сме вторият тим, който е получил право да участва в Лига Европа, а третият, който получава право и трябва да играе в баража, е четвъртият", коментира Иванов.

Боримиров заяви, че клубът работи по селекцията за следващия сезон, а треньорът Николай Митов остава начело на сините.

"Дали сме живи или мъртви и дали ще се борим, това ще покаже новото първенство, така че ние се разпростираме до такива възможности, каквито са ни финансовите възможности. Знаете, че на първо време Левски се цели да се стабилизира финансово, а това минава и през изплащане на задължения, които има. Искаме първо клубът да е финансово стабилен и след това да можем да надграждаме. Така че според това, което можем да си го позволим, ще се опитаме максимално да се възползваме от това нещо и Левски наистина да е конкурентноспособен за следващото първенство", каза той.

Изпълнителният директор на Левски подчерта, че клубът не приема случилото се между фенове и играчи след загубата от ЦСКА София в неделя и ще потърси среща с организираните привърженици.

"Настина това е нещо, което ние като клуб изобщо не толерираме и в бъдеще няма да толерираме. Мислим, че ще имаме възможност да разговаряме със стюардите, които отговарят за това нещо, тъй като за това Футболен клуб Левски плаща. Мисля, че това нещо трябва да се прекрати и повече да няма такива неща. Наистина всички ни боли, тези футболисти играят за Левски и искат да зарадват привържениците, защото знаем, че те са нашият 12-ти играч, не един и два пъти са го доказвали, но това не случи в неделя, за което аз като директор се извинявам на нашите фенове. Но както вече казах, ние няма да толерираме такова поведение. На никой не му е приятно някой да го удря или да го бие, така че разбирам и отношението на футболистите, но мисля, че няма такива, които да не искат да играят".

"Подготовката на отбора ще започне на 11 юни, отборът ще бъде мисля до 23-ти на лагер в Правец и в последната седмица ще си бъде тук на "Герена", тъй като ще очакваме участие в евротурнирите, живот и здраве. По селекцията работим и искаме до началото на подготвителния период старши-треньорът да разполага с желаните от него играчи. Може да останат един или двама футболисти, които евентуално да закъснеят, не искам да бързаме, за да е на всяка цена. Когато взимаме футболисти, искаме да сме убедени в техните качества и че ще помогнат на Левски", каза още Боримиров.

Той разкри, че до една седмица ще стане ясно дали бившият нападател на ЦСКА Серджиу Буш ще дойде на "Герена".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация