Надал прегази грузинец за 1/8-финал в Париж

16:00
Надал прегази грузинец за 1/8-финал в Париж

Рафаел Надал продължава похода си към десета титла от Откритото първенство на Франция по тенис. В мач от третия кръг, продължил едва час и 30 минути, соченият за основен фаворит в турнира буквално прегази грузинеца Николоз Басилашвили с 6:0, 6:1, 6:0. Това бе и най-изразителната победа за Матадора на Ролан Гарос.

Рафа успя да пробие своя съперник цели осем пъти, като му даде един-единствен гейм. По пътя към победата деветкратният шампион от надпреварата реализира 27 печеливши удара срещу само 5 за 63-ия в света грузинец.

"Познавах слабо този съперник, защото не бяхме играли преди един срещу друг. Моята цел бе да играя на високо ниво и мисля, че го направих. Впоследствие за него бе много трудно да се върне в мача", заяви след успеха поставеният под номер 4 в схемата испанец.

За място на четвъртфиналите Надал ще спори със своя сънародник Роберто Баутиста Агут, който по-рано днес се наложи с 3:0 сета (6:3, 6:4, 6:3) над чеха Иржи Весели. Предстоящият сблъсък ще е втори между Рафа и Агут, като първият бе през 2014 на полуфиналите на Мастърса в Мадрид – победа за Надал с 6:4, 6:3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация