Левски стигна до Европа след инфарктни дузпи срещу Верея (видео)

23:08
Левски стигна до Европа след инфарктни дузпи срещу Верея (видео)

Левски се добра до участие в евротурнирите, след като успя да надвие Верея на стадион "Георги Аспарухов" в плейофен двубой. Главен арбитър на срещата бе Стефан Апостолов. Мачът завърши наравно 1:1 след 120 минути игра. "Сините" излязоха краен победител след 9:8 при изпълненията на дузпи.

Още с първия съдийски сигнал футболистите на Николай Митов погледнаха смело към вратата на гостите от Стара Загора. В 6-ата минута започналият по лявото крило Антон Огнянов центрира, топката рикошира и след изписаната парабола, “кацна” на горната греда на Пламен Колев и се върна обратно към вратарското поле. Там изненаданият Франсис Нар не успя да я намери по най-добрия начин с глава и на метър от голлинията отново уцели напречната греда. Секунди след пропуска Нар реши да изненада Колев с удар от далечна дистанция, но след последвалото изпълнение топката мина далеч встрани от вратата. Сините продължиха с домакинския си натиск и в 18-ата минута отново ганаецът имаше възможност да открие резултата. Чернокожият нападател на Левски се пребори за топката пред наказалното поле, между трима футболисти в жълто успя да се завърти и опита да намери долния десен ъгъл на Колев. Вратарят на Верея обаче внимаваше и без проблеми плонжира и улови. Миг след това дойде и първият удар на старозагорци по посока синята врата. От далечна дистанция го отправи Педро Еуженио, който не затрудни Николай Кръстев. В 23-ата минута и сините опитаха късмета си от далечна дистанция, след като Антон Огнянов се нагърби с изпълнението на пряк свободен удар от около 23-24 метра разстояние. Изпълнението му обаче бе разочароващо и топката мина високо над вратата. Четвърт час по-късно отново Нар реши да изпробва рефлекса на Пламен Колев, но и в този случай стражът на заралии бе на мястото си и спаси. В 42-ата минута, след хубава комбинация отляво, Верея си спечели правото да изпълни ъглов удар. След последвалото изпълнение оставеният непокрит на втора греда Васил Калоянов я свали към Иван Бандаловски, който от границата на наказателното поле я прати над вратата. За огромно съжаление на Александър Томаш, който от новия сезон ще бъде начело на Берое, в ответната атака Сашо Александров центрира отляво и намери Божидар Краев, който с много красив удар с глава прати топката в мрежата на старозагорци.

На почивката старши-треньорът на 26-кратния шампион на България Николай Митов бе принуден да направи принудителна смяна, след като младият Николай Кръстев бе контузен неприятно. Вратарят на сините пострада след сблъсък във въздуха с Иван Бандаловски, а впоследствие бе отведен с линейка в болницата, където се оказа, че има счупена лицева кост. Мястото му под рамката на вратата пък бе заето от друг юноша на "Герена" - Божидар Митрев. През втората част темпото на игра значително падна, а положенията пред двете врати липсваха. Футболистите и на Митов, и на Томаш трудно стигаха до възможност за гол, като първата реална такава за домакините дойде чак в 78-ата минута. Тогава топката попадна в Бабатунде Адениджи, който от далечна дистанция добре насочи топката към вратата на Колев, но няколко сантиметра го отделиха от целта. Няколко минути по-късно нигерийският нападател получи травма и това наложи втора принудителна смяна в редиците на Николай Митов. Мястото на Бабатунде бе заето от сина на спортния директор и клубна легенда Даниел Боримиров - Алекс. Секунди след като Адениджи отстъпи мястото си на терена на юношата на “сините”, те можеха да решат крайния изход на двубоя. За тяхно съжаление обаче участникът на Мондиал 2010 в ЮАР с Гана - Самуел Инкоом, се намеси блестящо и спаси тима си. Резервата Станислав Иванов проби отлично по дясното крило и навлезе в наказателното поле, преодоля съпротивата на опитния Владимир Зафиров и от аутлинията върна към Ивайло Найденов, чийто удар бе избит от голлинията от ганайския бранител. И тъкмо когато сините вече виждаха как узаконяват мястото си в Европа, бяха посечени от своя юноша Иван Бандаловски. Защитникът на Верея бе оставен непокрит пред голлинията и след колективната грешка в отбраната на домакините, без проблеми прати топката в мрежата зад резервата Митрев, а оттам срещата - в продължения.

Най-чистото положения за гол в добавените две части по 15 минути се откри пред домакините, когато след центриране на Антон Огнянов отляво, Димитър Пиргов надскочи бранителите в жълто и стреля с глава, но неточно. В 118-ата самият Огнянов опита късмета си с удар от далечна дистанция, но изпълнението му бе разочароващо. В последната, 120-а минута и Бурабия се пробва с изстрел от около 23-24 метра. Туповният му удар затрудни максимално Пламен Колев, който обаче и в тази ситуация не допусна гол.

При изпълненията на дузпи за Левски пропуснаха Бурабия и Сашо Александров. За Верея неточни бяха Еуженио и Елиаш. Решаващият удар бе направен от вратарят на гостите Колев. Неговият удар бе спасен от Митрев. По този начин домакините се поздравиха с успеха.

Левски - Верея 1:1

1:0 Краев 44'
1:1 Бандаловски 90'

При дузпите:

1:0 Прохазка
1:1 Андонов
2:1 Краев
2:2 Домовчийски
2:2 Бурабия - пропуск
2:3 Цветанов
2:3 С. Александров - пропуск
2:3 Еуженио - пропуск
3:3 Боримиров
3:3 Елиаш - пропуск
4:3 Огнянов
4:4 Зафиров
5:4 Яблонски
5:5 Керкар
6:5 Пиргов
6:6 Ангелов
7:6 Иванов
7:7 Бандаловски
8:7 Митрев
8:8 Инкоом
9:8 Найденов
9:8 Колев - пропуск

Левски: 89. Кръстев (21. Митрев 46'), 3. Пиргов, 6. Найденов, 7. Нар (99. Иванов 80'), 12. Краев, 15. Прохазка (к), 17. Адениджи (75. Боримиров 85'), 18. Огнянов, 25. Сашо Александров, 27. Бурабия, 28. Яблонски
Старши треньор: Николай Митов

Верея: 1. Колев, 2. Инкоом, 86. Бандаловски, 3. Зафиров, 4. Бен Джемиа (26. Керкар 74'), 20. Бенгюзов (7. Цветанов 46'), 25. Ангелов, 10. Елиаш (к), 14. Андонов, 77. Еуженио, 32. Калоянов (17. Домовчийски 61')
Старши треньор: Александър Томаш


 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
05.06.2017 11:12

Не че имам ниска оценка за себе си, но като ги гледам как играят, съм убеден че мога да играя по-добре от всеки играч на Левски! Жалкото ръководство съсипа клуба и ще е по-добре да обяват клуба в несъстоятелност, да отиде във В група и да стане собственост на феновете за да може да вземем решението, което явно сегашната управа не може да види, а именно да играят предимно юноши, вместо знайни и незнайни слабаци от Африка и Ю.Америка. Няма как някой да ме убеди, че не съсипаха умишлено Левски и ЦСКА.

Rashford
05.06.2017 05:47

Важното е че се класирахме но не може да кажем същото за едно ловешко - етрополско недоразумение :D

Bitten
05.06.2017 03:18

Така не съм се смял от много отдавна. Трагедия ли е, комедия ли е. Европейски гранд да видиш xD

ponchini
04.06.2017 23:55

Срам е меко казано, трябваше Верея да да се класират!

djarata
04.06.2017 23:43

Пълен резил са горките..в Европа кво ги чака..бедна им е фантазията.

Ordinary
04.06.2017 23:42

Нищо не става от говедата. Да ги закрива СПАСителя най-добре. И преди бяха зле , ама с тоя Митов направо копаят дъното. В Европа не ги виждам.