Халеп прегази Наваро и е на 1/4-финал в Париж

13:58
Халеп прегази Наваро и е на 1/4-финал в Париж

Голямата претендентка за спечелването на титлата от Ролан Гарос Симона Халеп се класира безпроблемно за четвъртфиналите в надпреварата в Париж. Поставената под номер 3 в схемата се наложи по категоричен начин с 6-1, 6-1 над Карла Суарес Наваро от Испания.

Това бе седмата победа на Халеп над испанката, като фаворитката от Румъния продължава с участието си на турнира без да е загубила сет.

Иначе Халеп стартира ударно срещата и след два ранни пробива дръпна в резултата с 3-0. Наказателната акция на румънката продължи с нов брейк и изразителното 5-0. 23-та в световната ранглиста испанка все пак успя да вземе един гейм в своя полза, но това бе единственото, което успя да направи в откриващата част. Така след само 26 минути игра на корта третата в схемата поведе с 1-0 сета.

На старта на втория сет Халеп получи две ранни възможности отново да пробие подаването на своята съперничка, като това стана факт още при първата такава, повеждайки с 1-0. Последва обаче силна игра от страна на испанката, която моментално се върна в сета, реализирайки пробив в подаването на румънката. В крайна сметка обаче нови три брейка дадоха преднина на Халеп, което бе достатъчно за крайното 6-1, 6-1 след точно час игра на корт Филип Шатрие.

В спор за място на полуфиналите Симона Халеп ще играе срещу победителката от двубоя между Елина Свитолина от Украйна или хърватката Петра Мартич.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация