Официално: Едерсон стана най-скъпият вратар в света

12:53
Официално: Едерсон стана най-скъпият вратар в света

Манчестър Сити обяви официално трансфера на вратаря на Бенфика Едерсон. Гражданите платиха на португалския клуб сумата от 34,7 милиона паунда, с което 23-годишният страж стана най-скъпият вратар в историята на футбола. 

Предишният рекорд се държеше от легендата на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон, който премина в състава на бианконерите през 2001 година от Парма за 33 милиона паунда. Иначе Едерсон става второто лятно попълнение за Сити, след като по-рано клубът привлече и португалския полузащитник Бернардо Силва.

След като подписа 6-годишен контракт, пред клубния сайт на гражданите Едерсон сподели и първите си впечатления от новия си клуб.

"Харесвам всичко в Манчестър Сити. Това е велик клуб, който игра в силна лига, разполага със страхотни фенове и играе красив футбол. Винаги съм мечтал да играя в Англия и сега тази мечта ще се сбъдне. С мениджър като Пеп Гуардиола, Сити ще се развива още повече. През следващия сезон трябва да се концентрираме върху нашата цел, а тя е да печелим трофеи", каза бразилецът.

Бенфика е собственик само на 50% от правата на играча, а другата половина от получените средства ще отидат в предишния му клуб Рио Аве и мениджърска агенция.

Едерсон записа 39 мача този сезон за Бенфика във всички турнири и допусна 26 гола.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

marcho_89
08.06.2017 22:19

"Харесвам всичко в Манчестър Сити. Това е велик клуб." Хаха колко да е велик? :D

Петър.Тодоров
08.06.2017 18:05

Според мен трябваше да си купи някой як млад скандинавец...те са силни вратари ;)

brickbat
08.06.2017 15:41

Гуардиола не е ли чувал, че на южнаците им е трудно да се адаптират в Англия. Вратаря е толкова важен пост, че само с този трансфер мога да ги отпиша от титлата.

brickbat
08.06.2017 17:38

в съвремения футбол вратаря участва много в разиграванията на защита и най-вече командва защита, следователно е добре този да знае английски най-малкото. Играта във въздуха е запазена марка в Англия, например Де Хеа първия сезон беше колеблив именно в това. Също така не трябва да забравяме климата, едно е да си вкинла на топло, друго е да ти трябва половин час в Англия само за да загрееш.

Дъ..Стоянов
08.06.2017 17:04

да кажеш да е полеви игри да се адаптира - добре, но тва е вратар, кво толкоа има да се адаптира...