В ступор: Вижте колко пари дават китайци за Кристиано Роналдо

09:12
В ступор: Вижте колко пари дават китайци за Кристиано Роналдо

Китайски клуб направи предложение на Реал Мадрид от 200 млн. евро за Кристиано Роналдо, съобщи мадридският ежедневник "AS". Клубът, чието име засега остава в тайна, изкушава португалеца с годишна заплата от 120 млн. евро, която би станала рекордна във футбола.

Представители на китайския клуб ще пристигнат в Мадрид в началото на следващата седмица, за да преговарят лично с президента на Кралския клуб Флорентино Перес. Тези дни стана ясно, че други кандидати за Роналдо са Пари Сен Жермен, Монако и Манчестър Юнайтед, които са готови да извадят 180 млн. евро за нападателя. Ако подобен трансфер се осъществи, ще стане рекорден в историята на футбола.

Контрактът на четирикратния носител на "Златната топка" с Реал Мадрид е до края на юни 2021 г. През януари испанското издание "Don Balon" съобщи, че Флорентино Перес е решил да продаде Роналдо, но не тази година, а през 2018 или 2019 г. Футболистът премина в Реал през 2009 г. от Манчестър Юнайтед и оттогава вкара 406 гола в 394 мача.

С фланелката на Белия балет той спечели три пъти Шампионската лига, по два пъти вътрешното първенство и Купата на Испания, Суперкупата на УЕФА и световния клубен шампионат и веднъж - Суперкупата на Испания.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация