Федерер пречупи Хачаков в епичен полуфинал

16:55
Федерер пречупи Хачаков в епичен полуфинал

Роджър Федерер ще спори за титлата на тенис турнира на трева в Хале. Това стана факт, след като в изключителен полуфинал осемкратният шампион от надпреварата победи с 6:4, 7:6 (5) младата руска надежда Карен Хачанов.

Въпреки своите 21 години, 38-ят в света Хачанов демонстрира страхотна игра в днешния двубой и затрудни максимално имения ти си съперник. Срещата започна отлично за Федерер, който реализира пробив още в откриващия гейм. Неговият съперник направи моментално рибрейк за 1:1, но 35-годишният швейцарец проби отново за 2:1, а след това затвърди преднината си на свой сервис. До края на сета лидерът в схемата успя, макар и трудно, да удържи аванса си и да спечели първата част с 6:4.

Здравата битка продължи и през втория сет, който предложи на феновете на централния корт в Хале тенис на много високо ниво. След много равностойна игра в деветия гейм Федерер стигна до ключов пробив за 5:4 и възможността да сервира за мача. Младият руснак обаче отново не се предаде и изправен пред угрозата от елиминация изравни за 5:5. Хачанов спечели подаването си, а впоследствие получи два сетбола на сервиса на швейцареца. В този момент обаче опитът и класата на Маестрото натежаха и осемкратният шампион от надпреварата удържа подаването си, за да вкара сета в тайбрек.

Там Федерер бе безкомпромисен и го спечели със 7:5, с което и си гарантира място на финала. Там той ще спори с победителя от двубоя между Александър Зверев и Ришар Гаске.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация