Официално: Топталант отново облича фланелката на Рома

19:56
Официално: Топталант отново облича фланелката на Рома

Рома си върна Лоренцо Пелегрини. Римляните платиха 10 милиона евро на Сасуоло за опорния полузащитник, като към „неровердите” като част от сделката пое и Федерико Ричи.


Както Пелегрини, така и Ричи са продукти на младежката академия при „джалоросите”. „Мапей Стейдиъм” се оказа ползотворна почва за развитието на първия, а Рома се надява подобна съдба да има и Ричи. 23-годишното крила игра като преотстъпен при „неровердите” през миналата кампания.


Колкото до Пелегрини, той ще последва треньора Еузебио Ди Франческо на „Олимпико” в Рим. Това се случи благодарение на клауза, която столичани имплементираха в споразумението със Сасуоло преди 2 години.


„Да се върна обратно в Тригория е невероятна сензация. Това беше моята цел още откакто отидох в Сасуоло”, сподели 21-годишният Пелегрини. Само за 24 месеца талантът му избуя със страхотни темпове и съвсем закономерно халфът е считан за бъдещето на италианския футбол наред с имена като Марко Верати, Андреа Белоти, Доменико Берарди и Федерико Бернардески.


„Днес е върховият момент в моето 2-годишно пътуване.  Благодаря на всички в Рома и на спортния директор Мончи, който винаги ми е бил близък. Той ме накара да разбера, че клубът иска да изгради отбора заедно с мен”, добави Пелегрини.


Италианският национал подписа договор с родния си тим до лятото на 2022 година. Той е третото ново попълнение за тима, който привлече още бранителите  Ектор Морено и Рик Карсдорп.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация