Ливърпул - Астън Вила - черешката на кръга

04:34
Ливърпул - Астън Вила -  черешката на кръга
Не случайно програмата от 23-ия кръг в Английската Висша лига предвиждаше последния двубой да бъде между Ливърпул и Астън Вила. Двубой между два отбора, които нескрито заявиха своите апетити за местата даващи право на участие в европейските турнири.

Четирите попадения в двете врати и смяната на водачеството през целия мач са елементи типични най-вече за футбола на Албиона. Едно първо полувреме преминало под диктовката на домакините и гол на намиращия се в добра форма израелец Бенаюн даваха известно спокойствие на Рафа Бенитес.

Второто полувреме започна шеметно за отбора, където се подвизава Стилян Петров и чрез попадението на Харууд в 68-та и автогола  на Фабио Аурелио в 81-та минута, гостите се оказаха в ролята на водач.

В ситуация на безизходица, испанският специалист на червените пусна в игра Питър Крауч и той му се отблагодари по възможно най-добрия начин, донасяйки едната точка за тима си в 88-та минута.

Водения от капитана си Стивън Джерард тим допусна нови загуби на точки, като все пак съумя да запази петата си позиция непосредствено след градския съперник Евертън и пред Сити и Астън Вила, които имат същия актив точки, но по-лоша голова разлика.

Напрежението, което се разрази през изминалата седмица около продажбата на отбора и оставането на Бенитес на треньорския пост изигра своята роля.

Ако искат да участват и догодина в най-комерсиалния турнир на Европа, то футболистите на Ливърпул несъмнено трябва да вдигнат оборотите и да подобрят значително своето представяне, както у дома, така и при визитите си. В противен случай нищо добро не ги чака, а предстои и твърде сериозен тест срещу италианския шампион Интер.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация