Левски се разделя с Нар

09:19
Левски се разделя с Нар

Ръководството на Левски е взело решение да се раздели с Франсис Нар. Сините ще направят опит да продадат ганаеца в близките дни. От "Герена" няма да искат много пари за правата на 23-годишния ганаец. Той пристигна в тима в началото на 2016 година, като сините платиха за правата му 200 хиляди евро на чешкия Баник Остраа, пише "Тема спорт".


Сезон и половина Франсис бе титуляр за сините. До снощния мач от Лига Европа срещу Сутиеска той бе изиграл 57 мача във всички турнири за Левски, в които реализира 5 гола. В нито един момент обаче той не бе водещ играч в състава. С раздялата с Нар Левски ще освободи място и за играч извън европейския съюз. За него сериозно се натиска Черно море.

 

Левски вече води преговори за привличането на крило. Една от опциите пред клуба бе 26-годишният котдивоарец Жуниор Лаго. Той записа 60 мача и 9 гола за испанския Майорка в последните 18 месеца, но в началото на юни отборът изпадна в трета дивизия и африканецьт иска да напусне, за да играе на по-високо ниво въпреки желанието на клуба да го задържи. Лаго е привлечен от испанския Нумансия още като юноша, а на 18 април 2009 година, когато е на 18 години, дебютира в Примера дивисион срещу Атлетико Мадрид. До края на същия сезон той записва общо пет участия в елита, макар и като резерва. Впоследствие африканецът играе в Ейбар, Тарагона и Мирандес, а за последно в Майорка, като има 42 попадения в 246 мача в испанския футбол. Интерес към Лаго, който има мачове за олимпийския национален отбор на Кот д'Ивоар, имат още три испански втородивизионни клуба - Овиедо, Кадис и Кордоба.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация