Белчев наясно с титулярния състав за старта на Първа лига

11:02
Белчев наясно с титулярния състав за старта на Първа лига

Титулярите на ЦСКА в пър­вия кръг от елита са ясни още отсега. Пред треньора Стамен Белчев няма дилеми кого да пус­не срещу Славия следващата съ­бота и единствената промяна би дошла при контузия на някой от основните играчи. Армейците гостуват на белите на стадион „Васил Левски” на 15 юли, събота от 21:00 часа.

 

Като титуляр под рамката за ЦСКА ще стартира Геор­ги Китанов. Отбраната ще е в познатия си вид - Манолев отдясно, Чор­баджийски и Бодуров в центъ­ра и Недялков отляво. В сре­дата на тере­на ще действа Пинто, а до него и на позицията зад напада­теля по всяка вероятност мес­тата си ще сменят Давид Симао и Кристиян Малинов. Този ход на Стамен Белчев бе изп­робван в контролите с Карабах (5:2) и Етър (2:0) и сработи ус­пешно. Като титуляри по кри­лата сезона ще започнат Десподов отдясно и Меркадо от­ляво, а Каранга ще е на върха на атаката, като той на практи­ка няма и адекватна конкурен­ция в момента, пише "Тема Спорт".


Дилеми пред треньора Бел­чев може да се появят, след ка­то новото попълнение Тиаго Родригес навлезе в по-добра фи­зическа подготовка. Той бе из­ползван зад нападателя в пос­ледната лятна проверка с Бе­рое, като бе на терена през първите 45 минути. На този етап обаче португалецът не е в необходимата кондиция, за да бъде полезен като титуляр. Друг от новите - бразилският офанзивен халф/крило Енрике Рафаел се готви от по-дълго време с ЦСКА, но поне засега ще е резерва. Той, както и крилото Густаво Кулма, който малко закъсня с включването към под­готовката, са най-близо да по­паднат в стартовите 11. На по-късен етап се заформя конкуренция и на вратарския пост, където за алтернатива на Ки­танов бе взет литовецът Витаутас Черниаускас, дошъл от Динамо Букурещ.


Отборът получи два почив­ни дни след проверката с Берое - събота и неделя, а от понедел­ник започва подготовка за Сла­вия в Панчарево. ЦСКА премина през лагерите в Австрия и Трявна и 7-те си летни контро­ли без нито една контузия.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация