Ясен Петров с престижна победа над Пелегрини в Китай

11:16
Ясен Петров с престижна победа над Пелегрини в Китай

Българският наставник Ясен Петров продължава с акцията по спасяването на елитния статут на Хенан Джиани. В мач от 16-ия кръг на китайската суперлига тимът на Петров записа впечатляващ успех с 3:2 като гост на третия в класирането Хебей.

 

Начело на домакините е известният чилийски специалист Мануел Пелегрини, а в редиците на тима са Есекил Лавеци, Жервиньо и Стефан Мбиа.


Хенан Джиани откри резултата в 11-ата минута, когато Ханг Рен си вкара автогол. Само четири минути по-късно Кристиан Басогог удвои аванса на гостите. С втория си гол в мача камерунецът направи класическа преднината на тима на Ясен Петров в 58-ата минута. Лавеци се разписа два пъти за Хебей в 75-ата и 84-ата минута, но това не беше достатъчно за тима на Мануел Пелегрини.


С днешния си успех Хенан Джиани събра актив от 15 точки и вече заема 12-то място в класирането, като има аванс от пет пункта пред зоната на изпадащите. Откакто българският специалист застана начело на Хенан, тимът има две победи, едно равенство и само една загуба. Хебей е трети с 19 точки, на осем зад лидера Гуанжоу Евъргранде и на седем зад втория Шанхай СИПГ.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация