Федерер: Щастлив съм, че творя история на Уимбълдън

09:56
Федерер: Щастлив съм, че творя история на Уимбълдън

"Много съм щастлив, че творя история тук на Уимбълдън, обичам този турнир“, сподели легендата Роджър Федерер, след като се класира за 11-ия си финал в Ол Ингланд Клъб.

35-годишният швейцарец стигна до мача за титлата след успех с 3-0 над чеха Томаш Бердих, като до момента не е изгубил сет в турнира. 

„Всичките ми мечти се реализираха тук. Да имам възможност да спечеля осма титла е страхотно чувство. Вълнувам се изключително много. Надявам се да успея да изиграя още един добър мач. 11 финала тук, всички тези рекорди, това е страхотно, но не ми дава титлата. Много съм близо, но трябва да остана концентриран“, коментира Федерер, който ще срещне Марин Чилич на финала. 

„Ще бъде тежък мач, миналата година направихме страхотен ¼-финал. На Ю Ес Оупън преди 3 години той игра невероятно срещу мен“, каза 7-кратният шампион. 

Миналата година той победи Чилич в пет сета на ¼-финалите, но преди три години загуби в полуфиналите в Ню Йорк с 0-3. Общият резултат между двамата е 6-1 в полза на Федерер. Финалът при мъжете е в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация