Лудогорец привлича халф за 1.3 млн. евро

11:43
Лудогорец привлича халф за 1.3 млн. евро

Лудогорец е много бли­зо до соли­ден транс­фер, пише "Меридиан мач". „Орлите" са постигнали дого­вореност с полс­кия вицешампион Ягелония Бялисток за премина­ването на дефанзивния халф Яцек Гуралски в редиците на бъл­гарския шампи­он.

Той пътува за Бълга­рия и в понедел­ник или вторник ще мине задъл­жителните меди­цински прегледи, след които се очаква да подпи­ше своя договор с клуба от Разг­рад. Преговорите между полския и българския клуб се проточиха, защото първона­чално Лудогорец предлагаше 1 200 000 евро, докато Ягелония очакваше цена около 2 000 000 евро. В крайна сметка в петък двата клуба стигнаха до ком­промис. Шампи­оните от Разград ще платят за Гу­ралски около 1 350 000 евро + бонус за евенту­ално участие в групите на Шам­пионската лига или Лига УЕФА.

Ако сделката се осъществи, Ягелония ще спечели доста от преминаването на Яцек Гуралс­ки в Лудогорец. През юли 2015 година клубът от Бялисток го ку­пи от Висла Плоцк за сумата от 300 000 злоти (около 71 000 ев­ро - б.а.).

С фланелката на Ягелония хал­фът е изиграл 57 мача и е вкарал 3 гола. През изми­налия сезон стана вицешампион на Полша. Негов съотборник там беше бившият футболист на ЦСКА Килиан Шеридан. В полс­кия национален отбор Яцек Гу­ралски има един мач.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация