Мач №50 за Лудогорец в Европа е съдбовен

11:47
Мач №50 за Лудогорец в Европа е съдбовен

Лудогорец приема Апоел Беер Шева в среща реванш от 3-ия предварителен кръг на Шампионската лига. Макар и в изключително ранна фаза от сезона, това може спокойно да бъде определен като мачът на сезона за разградчани.
 
Орлите загубиха първата среща в Израел с 0:2 и сега бъдещето им в турнира на шампионите е поставено на карта. А не е тайна, че основната цел пред играчите на Георги Дерменджиев е отново да влязат групите на най-комерсиалния клубен турнир. Още повече, че и бъдещето на наставника до голяма степен ще зависи от това дали отборът му ще продължи напред в тази надпревара.

Тази вечер Лудогорец ще изиграе своя двубой №50 в евротурнирите. Пътешествието на орлите по терените на континенталната сцена започна на 18 юли 2012 година - тогава тимът направи 1:1 срещу Динамо Загреб. В момента балансът на разградчани в Шампионската лига и Лига Европа за изминалите 49 срещи е 17 победи, 13 равенства и 18 загуби при голова разлика 68-71.

Лудогорец е шестият роден тим, който достига кота 50 в Европа. По този показател тимът ще се изравни с Локомотив София. Орлите ще изиграят поне още две срещи в ЛЕ, така че ще задминат столичните железничари.

Пред Лудогорец е Ботев Пд, който има 53 срещи и му предстои реванш с Маритимо в Португалия утре. Трети в подреждането е Литекс, който има 74 двубоя в евротурнирите и е с положителен баланс - 31 победи, 15 равенства и 28 загуби.

Втори във вечната ранглиста е Левски, който срещу Хайдук Сплит на "Герена" изигра своя мач № 200 на Стария континент. Лидер е ЦСКА с 214 срещи. Армейците имат и най-много победи в евротурнирите - 84.

Вероятни състави:

Лудогорец: Броун, Саша, Моци, Терзиев, Натанаел, Дяков, Анисе, Марселиньо, Кафу, Вандерсон, Кешерю

Апоел: Хаимов, Битон, Витор, Цедек, Коркут, Енбиндер, Огу, Ради, Нвакаме, Меликсон, Гадир

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация