"ВВС": 865 хиляди евро на седмица за Неймар в ПСЖ

06:31
"ВВС": 865 хиляди евро на седмица за Неймар в ПСЖ

Считаният за сигурно ново попълнение на Пари Сен Жермен - Неймар, ще получава по 45 милиона евро на година в новия си клуб. Според "BBC" бразилецът ще сложи подписа си под договор, в който е заложена седмична заплата от 865 хиляди евро преди облагането на сумата с данъци.


Ръководството на Барселона вече заяви ясно, че парижани трябва да платят пълният размер на откупната клауза в договора на нападателя, а именно 222 милиона евро. Това означава, че общата сума, с която ПСЖ трябва да се раздели, за да има Неймар в състава си, възлиза на 400 млн. евро, включвайки и възнагражденията на бразилеца по 5-годишния му договор.


Според списание "Форбс" в момента Неймар е единственият футболист, който печели повече пари от спонсорски договори и ангажименти извън терена, отколкото от контракта си с Барса.


25-годишният бразилски национал е лице на някои от най-популярните световни марки в различни области на търговията, които му осигуряват доход от 22 млн. долара на година, спрямо едва 15 милиона от заплатата му при каталунците.


Това обаче е на път да се промени, когато той финализира трансфера си в ПСЖ и започне да прибира по 45 млн. евро на година преди данъчно облагане.


Сумата е по-голяма от вписаната в договора на аржентинския гений Лео Меси, който по непотвърдена информация прибира по 557 хиляди евро на седмица, след като подписа нов договор с Барселона. Кристиано Роналдо получава още по-малко - "едва" 407 хиляди евро за седем дни.


Така Неймар е на път да се превърне в най-скъпоплатения футболист в целия свят, измествайки от първата позиция в тази класация друг аржентинец - Карлос Тевес. Нападателят на Шанхай Шенхуа в момента получава седмична заплата в размер на близо 700 хиляди евро.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация