Вижте прощалното изявление на Неймар към Барселона

12:33
Вижте прощалното изявление на Неймар към Барселона

Неймар каза топли думи по адрес на бившия си отбор Барселона във видеообръщение, в което обясни мотивите за своето решение да премине в Пари Сен Жермен. Бразилският нападател изказа благодарността си към клуба, съотборниците и запалянковците на испанския гранд.

"Животът на спортиста се състои от предизвикателства. Някои от тях просто ни се дават, а други са следствия от нашите решение. Те хвърлят светлина на нашите наситени, но кратки кариери. Барселона беше за мен нещо повече от предизвикателство. Тя беше мечтата на едно дете, което играеше заедно с нейните звезди във видеоигри. Когато дойдох в Каталуния бях на 21 години, изпълнен с предизвикателства. Все още помня първите си дни в клуба и това, как се оказах в съблекалнята с идоли като Меси, Валдес, Шави, Иниеста, Пуйол, Пике, Бускетс и много други. Изчаках своя ред, за да започна да играя за клуба, който е нещо по-голямо от клуб. Барселона олицетворява Каталуния. Получих честта да играя с най-добрите футболисти, които съм виждал в живота си и съм уверен, че никога няма да срещна по-добър от Меси. Той стана мой приятел на терена и извън неговите предели. Беше чест да играя с него. Заедно с Лионел и Суарес ние съставихме трио, което написа история и постигна всичко възможно. Преживяхме незабравими моменти. Живях в град, който е нещо по-голямо от град. Барселона стана родина за мен. Обичам Барселона и Каталуния.

Въпреки това, на мен, като спортист, са ми нужни предизвикателства. За втори път в живота си влязох в противоречие с баща ми. Татко, разбирам и уважавам твоето мнение, но взех собствено решение и те моля да ме подкрепяш, както винаги си го правил. Барселона и Каталуния завинаги ще останат в моето сърце, но са ми нужни нови предизвикателства. Приех предложението на Пари Сен Жермен, за да опитам да постигна нещо ново и да помогна на клуба да завоюва нови титли, които запалянковците чакат. ПСЖ направи изключително предизвикателство за кариерата ми, но чувствам, че съм готов за него. Благодаря на великолепните запалянковци на Барселона, както и на моите съотборници, от които научих много. Сега чувствам със сърцето си, че дойде времето да напусна. ПСЖ ще стане мой нов дом за следващите няколко години. Ще продължа да работя усърдно, за да оправдая оказаните ми чест и доверие. Разбира се, разчитам на поддръжката на феновете, приятелите, тези професионалисти, които ме съпровождаха в живота и семейството, което преживя много трудности в този период от кариерата ми. Взех много трудно решение, но го направих с цялата зрялост за своите 25 години. Барселона - благодаря за всичко. ПСЖ - идвам. Бог да ни благослови и да ни закриля", сподели Неймар във видеообръщението в Инстаграм.

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация