Колебливо, но успешно начало за Григор в Монреал

09:08
Колебливо, но успешно начало за Григор в Монреал

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира от сериите Мастърс 1000 в Монреал, след като победи германеца Миша Зверев с 6-3, 3-6, 6-3 в откриващия си мач от надпреварата.

Срещата започна по перфектен начин за българина, който успя да пробие подаването на опитния ветеран от Германия и да поведе с 2-0. Впоследствие обаче 26-ят в световната ранглиста се възползва от колебливата игра на сервиз на Григор и моментално върна брейка, но впоследствие Димитров реализира нов такъв, за да поведе отново с 3-1. След 2 двойни грешки и слаба игра в подаването на първата ни ракета, Зверев отново успя да се върне в сета за 3-2. Развръзката в сета дойде в гейм номер шест, в който Гришо показа здрави нерви и отново проби, с което си осигури правото да сервира за частта. В крайна сметка 11-ят в световната ранглиста българин не допусна нов обрат и след 37 минути игра поведе с 1-0 сета.

Във втората част натрупалият престижни победи през този сезон германец, включително и срещу световния номер едно Анди Мъри на Откритото първенство на Австралия, бе по-солиден и съумя да пробие и да дръпне с 3-1 в резултата. До края на сета Зверев не изпусна предимството си и след 29 минути игра изравни сетовете в мача.

В решаващата част Григор отново подобри нивото си на игра, което логично доведе и до пробив за българина. Той дойде в четвъртия гейм на двубоя, след като германецът направи куп двойни грешки в сервиз подаването си, за да допусне изоставане с 3-1. До края на сета първата ни ракета показа завидна психика, не изпусна водачеството си, и след точно час и 39 минути игра си осигури място в третия кръг на надпреварата. Там негов съперник ще бъде Робин Хаасе от Холандия, който по-рано днес се наложи с категоричното 6-4, 6-1 над американеца Ернесто Ескобедо.

Димитров и Хаасе имат две срещи помежду си на ниво АТП и първата ни ракета води категорично с 2-0 победи. За последно двамата се изправиха един срещу друг на Мастърса в Индиън Уелс през 2014 г., където хасковлията спечели убедително с 6-4, 6-3.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация