Гришо отпадна в третия кръг на турнира в Монреал

06:34
Гришо отпадна в третия кръг на турнира в Монреал

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров приключи безславно участието си на турнира “Роджърс къп” в Монреал, Канада. Хасковлията отпадна в третия кръг на турнира от холандеца Робин Хаазе, след загуба с 6:7 (3), 6:4, 1:6. Гришо така и не намери най-добрата си игра в този двубой и допусна първата си загуба от този съперник в срещите помежду им до момента.


Първият сет тръгна гейм за гейм. Правеше впечатление обаче, че Димитров по-трудно печели своите подавания и още в първия гейм имаше някои трудности. След това в седмия трябваше да спасява две точки за пробив, но оцеля и поведе с 4:3. В следващия гейм пък дойдоха първита възможности за българина да пробие подаването на съперника, но и той не се възползва, а веднага след това на свой сервис трябваше доста да се потруди, за да се измъкне за 5:4.


В крайна сметка никой от двамата тенисисти не успя да вземе предимство от пробив в сета и така се стигна до тайбрек. В него българинът бързо допусна да изостава в резултата и така и не успя да се върне, а и двете двойни грешки, които направи с нищо не помогнаха на каузата му, и така сетът отиде на сметката на Хаас след 7:3 точки в тайбрека.


Още в началото на втория сет Димитров бе притиснал своя съперник и поведе с 40:30, но българинът отново не се възползва от открилия му се шанс и не успя да пробие.


Последва размяна на геймове за 2:2, а в следващия Гришо най-накрая успя да извоюва толкова чакания пробив за 3:2. За съжаление радостта на хасковлията бе твърде кратка, тъй като не успя да затвърди пробива, а допусна рибрейк още в следващия гейм на свой сервис за 3:3.


Това явно успокои Хаазе, който без особени трудности спечели следващото си подаване, но пък същото направи и Григор за 4:4.


Следващият гейм бе един от най-оспорваните в мача. Той вървеше точка за точка и Димитров на три пъти стигаше до възможност за пробив, но и в трите случая не успяваше да затвори гейма. Тогава Хаазе реши да му помогне и в четвъртата точка за пробив направи двойна грешка, с която на практике подари гейма на българина, който на своето подаване успя да затвори и сета за 6:4.


Решаващият трети сет не започна особено добре за хасковлията, който в четвъртия гейм допусна да бъде пробит за 1:3 след като така и не намери първия си сервис в него. След това и при следващия си сервис-гейм българинът бе неузнаваем и не спечели дори точка, като допусна втори пробив за 1:5. Така на своето подаване Хаазе довърши без проблеми започнатото и с 6:1 спечели сета и мача.


С тази победа 30-годишният Хаазе продължава в четвъртия кръг на престижната надпревара, което е най-доброто му постижение този сезон. В следващия кръг той ще мери сили с аржентинеца Диего Шварцман, който победи Джаред Доналдсън с 0:6, 7:5, 7:5.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация