Мъри и Астана отпаднаха с достойнство от Шампионската лига

23:27
Мъри и Астана отпаднаха с достойнство от Шампионската лига

Воденият от Станимир Стоилов Астана изигра силен мач срещу Селтик у дома и го надигра с 4:3 в среща-реванш от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига, но отпада заради поражението с 0:5 в първия двубой. Независимо от това съставът на българина продължава с евроучастието си, като за втори пореден сезон ще спори в Лига Европа.


Резултатът след първото полувреме беше 1:1, след което домакините записаха впечатляваща втора част, в която забиха три попадения и дръпнаха с 4:1. Тогава те не бяха далеч от сензацията, но пропуснаха още няколко възможности. Шотландците обаче също се отличиха с куп пропилени шансове от добри позиции.


Кристофер Айер си вкара автогол в 26-ата минута, за да може Астана да излезе напред. Само осем по-късно обаче Скот Синклеър заби красиво изравнително попадение. Шампионът на Казахстан нанесе силен удар в началото на второто полувреме, когато Серикжан Мужиков и Патрик Твумаси докаха нещата до 3:1 в рамките на само четири минути. В 69-ата Твумаси беше точен още веднъж и на момчетата на Мъри вече им трябваха три гола, за да направят епичен обрат. Те изпуснаха няколко шанса, след което и малката надежда угасна в 80-ата минута, когато Оливие Нтчам реализира второто попадение за Селтик. В последната минута Лей Грифитс още повече намали аванса на домакините.


АСТАНА - СЕЛТИК 4:3


1:0 Айер (26-автогол)
1:1 Синклеър (34)
2:1 Мужиков (47)
3:1 Твумаси (49)
4:1 Твумаси (69)
4:2 Нтчам (80)
4:3 Грифитс (90)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация