И Раонич пропуска US Open

10:04
И Раонич пропуска US Open

Световният номер 11 Милош Раонич обяви, че няма да участва на започващия след броени дни Ю Ес Оупън. Чрез профила си в социалните мрежи канадският тенисист разкри, че контузията на лявата китка няма да му позволи да играе в последния за годината турнир от Големия шлем.

„До всички мои приятели и фенове,

пиша, за да ви информирам за моята контузия. Както знаете, от няколко месеца изпитвам болка в лявата китка, която ме принуди да се оттегля от участие на Мастърса в Синсинати. Опитах всичко, което е по силите ми, за да се възстановя навреме за US Open, турнир, който е много специален за мен. Въпреки това болката е много голяма и след консултация с моите лекари не ми остана друг избор, освен да се оттегля от участие в надпреварата…“, написа Раонич в Инстаграм.

Канадецът става четвъртото голямо име, което ще пропусне Откритото първенство на САЩ, след като също поради контузии в турнира няма да участват двукратният първенец Новак Джокович (2011, 2015), шампионът от миналата година Стан Вавринка и финалистът от 2014 Кей Нишикори.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация