Лудогорец излиза за победа и като гост на Судува

10:13
Лудогорец излиза за победа и като гост на Судува

На 12 юли Лудогорец загуби с 1:2 от Жалгирис във Вилнюс и краката му поомекнаха още на старта на евроучастието. Месец и половина по-късно разградчани отново поеха към Литва. Този път обаче разликата е огромна, не само защото турнирът не е Шампионска лига, а Лига Европа. Орлите са вече с нов треньор - Димитър Димитров, а освен това имат и комфортен аванс от първия двубой - 2:0. Съперникът Судува е по-ниска топка от Жалгирис (трети е в класирането и изостава на 19 точки от Жалгирис, който има 4 мача повече). Така че целта пред Херо и възпитаниците му е само една - победа и в плейофа реванш в Литва, и влизане в групите на Лига Европа.

Лудогорец има проблеми по стартовия състав, но те не би трябвало да дадат отражение срещу съперник от такава класа. Лидерът в защита Козмин Моци получи глупав жълт картон в първата среща и ще гледа реванша от трибуните - всички футболисти на тима пътуваха за Литва, дори полякът Яцек Горалски, който няма картотека за надпреварата. Аут е и плеймейкърът Марселиньо, който бе изгонен в реванша от третия кръг на ШЛ срещу Апоел Веер Шева и ще почива евентуално и в първия мач в груповата фаза.

В двата си мача начело на Лудогорец Димитров спечели чисти победи - 2:0 над Судува и 5:0 над Дунав. В тези срещи той заложи на различни вратари - Ренан дос Сантос и Хорхе Браун. С по-големи шансове да започне тази вечер е първият. Като бекове отново ще играят бразилците Сисиньо и Натанаел, които са доста активни в предни позиции. В центъра на отбраната редом до украинеца Игор Пластун ще бъде Георги Терзиев. Очаква се Димитров да не прави промени в халфовата линия от първия сблъсък. Тогава на терена бяха Светослав Дяков, Лукас Саша и Анисе. По крилата ще са Вандерсон и Върджил Мисиджан. Последният заигра силно, след като получи титулярното място по дясното крило - той замени успешно продадения на Бордо Джонатан Кафу. На върха на атаката ще действа Клаудиу Кешерю.

Треньорът на Судува Владимир Чебурин не смята да слага оръжие. Във всичките си изявления казахът се стремеше да поддържа морала на тима си на висота и заявяваше, че възпитаниците му имат шансове да наваксат изоставането си и да играят в групите на Лига Европа. Литовците ще разчитат най-много на здравата си физика и височината си. Те ще се опитат да наложат превъзходство в борбата за първа и втора топка, както и да оползотворят някоя изсипана топка в наказателното поле. Домакините са силни при статичните положения и Лудогорец ще трябва да внимава и да не им предоставя възможност да изпълняват много фаулове в близост до пеналта.

В състава на Судува се завръща Андро Швърлюга след изтърпяно наказание. Добрата новина за Владимир Чебурин е, че излекувани от травми са халфът Гиедриус Матулевичюс и централният нападател Каролис Лаукжемис. Очаква се последният да започне като титуляр.

И докато Судува се надява на чудо, то Лудогорец гледа уверено напред към жребия за груповата фаза на Лига Европа. Ако елиминират литовците, разградчани ще бъдат поставени във втора урна. Астана на добрия приятел на Херо - Мъри Стоилов, пък ще е в следващата. Казахстанците са и потенциален съперник на Лудогорец. Жребият е в петък от 14:00 часа.

Вероятни състави: 

Судува - Кардум, Славичкас, Янкаускас, Керла, Чиникас, Вербицкас, Лемонас, Янушаускас, Швудкас, Шесплаускис, Лаухжемис

Лудогорец - Ренан, Сисиньо, Терзиев, Пластун, Натанаел, Дяков, Саша, Анисе, Вандерсон, Мисиджан, Кешерю

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация