Коутиньо отказа да играе за Ливърпул

11:45
Коутиньо отказа да играе за Ливърпул

Звездата на Ливърпул Фелипе Коутиньо е информирал ръководството, че не иска да бъде картотекиран за груповата фаза на Шампионската лига. Бразилецът иска да премине в Барселона и се надява трансферът му на "Камп Ноу" да стане факт до края на август. 

Според "Би ин Спортс", Коутиньо е много разочарован от твърдата позиция на Ливърпул да не го продава. Той е готов да бойкотира всички мачове на отбора, не само в Шампионската лига. До момента бразилецът не е взел участие в нито един официален мач от началото на сезона, а от клуба изтъкват като причина контузия в гърба.

Последното предложение на Барселона беше на стойност 138 млн. евро плюс бонуси, но веднага беше отхвърлено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
26.08.2017 19:16

Според мен Пуул трябва чисто и просто да сложат тапичките в ушите и да си го картотекират на всякъде. След месец два, когато трансферния прозорец отдавна е свършил и гледа мачовете по телевизията без да получава заплата, защото сам 'бойкотира' и не отива на работа, ще му дойде акъла в главата и ще се моли за игрово време. Няма ходове това момче и ако пуул имат малко акъл в главата няма да му се връзват на блъфовете. Ако имаше окупуваща клауза, добре, ама няма. Така че, освен ако Пуул сами не се сагласят да го продадат, той няма никакви алтернативи освен да се стегне и да си изпълни договора под който се е подписал.

Amateur1878
26.08.2017 17:58

Значи първо: трудов договор между мен (а и всички вас, които работят) и работодателя е едно нещо. Договор между футболист и отбор е коренно различно. В моя договор си го пише ясно и точно: "Ако реша, че искам да напусна, пускам си предизвестието и след 3 месеца напускам". Както и за работодателя, ако не е доволен от мен, ме уволнява с 3 месечно предизвестие. ТОЧКА!

Във футбола няма такова нещо, освен ако няма специално упомената такава клауза. Заради все по-модерно стана да се правят освобождаващи клаузи. Без специална клауза, отбора може да "уволни" играча ако много се контузва, ако не вкарва голове. Заплатата все си му капе, няма глоби, няма нищо. 5 години получава парите, та дори и една минута да не запише като игра. Ииграча и той не може да "напусне" ей така. Играе и това е. ТОЧКА!

Има договор, който трябва да се спазва и от двете страни. Ливърпуул си спазват договора, Коутиньо не иска да си ги спази. Кой е лекето в случая!? Кой е професионалиста?

Така че тези изказвания от сорта на "ти ако имаш по-добро предложение няма ли да се махнеш" са изключително неточни понеже се сравняват ябълки и портокали.

И както вече са го отбелязали, Коутиньо дори преподписа договора преди година някъде. Разбирам Пуул тогава да са били шампиони и изгубили за малко финал на ШЛ, но уви, не е така. Коутиньо много добре е знаел какво му се предлага. В крайна сметка има агент, има адвокати... ами да са мислили. Да бяха сложили някаква клауза за откупуване. Някаква опция за преждевременно напускане. Но пуста му работа... нали дават повече пари, подписвай, пък след това ще му мислим.

А и играенето за Барса вече не е това, което беше преди. Иниеста го няма, Шави го няма, Пуйол го няма, Алвеш го няма, Масчерано не е това, което беше, Пике е пред пенсия, Меси и Суарес са на по 30 години и не им предстоят много години в Барса, Неймар го няма. Изобщо не е това, което беше. На всички им е ясно, че Барса направиха този бум заради Меси и без него ще се сринат много зверската. А на Меси горивото свършва прогресивната.

От друга страна, Пуул имат страхотен треньор, който определено подобрява значително Мърсиайдци, играят в най-комерсиалното първенството (по-комерсиално, сигурно, и от ШЛ), най-гледаното в света, най-конкурентното, най-голямото предизвикателство, получава яки пари, феновете го обичат, играе сред едни от най-добрите и играе в един от най-големите и легендарни английски отбори.

Както и да го погледнем, перспективата е по-голяма в Пуул, според мен. Така че, Коутиньо си е просто поредният забравил се латино келеш, който си мисли, че е по-голям от всички.

lilikoli
26.08.2017 17:04

Ей затва не харесвам латиносите. Като малките деца - тва не ми харесва следователно няма да го правя. Да е мислил преди година като е преподписвал с Пуул. Заслужава един сезон с резервите

Ordinary
26.08.2017 15:32

Коутиньо е на 25 в най-добрите си години и е съвсем нормално да иска да се развива, да отиде в по-голям и в по-класен отбор като Барселона, където ще има възможност да играе с Меси, да спечели ШЛ и още куп трофеи. Какво ще прави в Ливърпул ? Ще се бори за топ 4 , ще се бори за Купата на Лигата и дотам !

kirko
26.08.2017 17:43

Само че има една подробност на барса и минаха хубавите годинки очаквайте вече и от барса макс да се бори за купата на лигата :)

LH.Erto
26.08.2017 15:25

А ако ти беше на подобен договор при работодателя ти.А друга фирма ти предлага 2-3 пъти повече пари.К'во ще направиш ?
Ще напуснеш - нормално
А и клуба,не го пита,него какво му е желанието,както правят други клубове.
Според мен,ще го продадат,но си изнудват Barca за повече пари.C тези 2 покупки ще им свършат парите от Неймар

Amateur1878
26.08.2017 13:49

Ей такива келешчета като тоя заслужава да бъде оставен в Пуул, да не бъде картотекиран абсолютно никъде и да бъде закотвен на скамейката до изтичането на договора му. А докато си "бойкотира" мачовете, за всеки бойкотиран мач, без седмична заплата. След това да си ходи не в Барселона, а зад Барселона. Аман от комплексирани латиноси, мислещи се за богове.

Ordinary
26.08.2017 15:35

Ами нормално да подпише нов договор , тъй като му се предлагат по-добри финансови условия.

Salient
26.08.2017 15:16

Е иска трофеи, хубаво! Ама да е мислил преди да подписва 5-годишен договор преди няма и година. И акъл си трябва тук... Коутиньо и Ван Дайк заслужават наистина един сезон при резервите да избистрят простотиите, които извършиха. С този хленчещ бойкот си плачат за това.

Nerazzuro1908
26.08.2017 15:04

Не съм напълно съгласен с теб момчето иска трофеи а и все пак кой не би искал да играе в Барселона редом до Меси. Всеки рано или късно иска да смени обстановката а и философията на Барселона мисля,че би му паснала повече отколкото тази на Ливърпул.

brickbat
26.08.2017 14:42

съгласен съм с теб, но от друга страна Ливърпул ще загубят ако не го продадат сега. Да вярно, че са инвестирали в него и че е това което е благодарение на възможността да играе в Ливърпул, но по-умния отстъпва, а след като Кауъиньо не желае да се прояви като умен < както Де Хеа например> то Пулл да го продава. За тези пари вярвам Клоп ще купи някой по-добър!