Хубчев: Не ви обещавам успех срещу Холандия

08:51
Хубчев: Не ви обещавам успех срещу Холандия

Селекционерът на българския национален отбор Петър Хубчев прие в типичния си спокоен стил историческата победа с 3:2 над Швеция. Треньорът поздрави футболистите си, но гарантира, че не би ги оставил да изпаднат в излишна еуфория след големия триумф. Хубчев обаче не спести критиките си по адрес на главния съдия Паоло Талиавенто и го определи като “безобразен”. Наставникът на “трикольорите” не се нае с големи обещания преди предстоящото тази неделя гостуване на Холандия в Амстердам.


“Трудно ми е да направя коментар в детайли. Този отбор може да живее само при пълно себераздаване и здрави единоборства. Тази победа е по-сладка, защото точно с тези неща победихме Швеция. Ще кажем, че имаме отбор едва тогава, когато успеем да направим поредица от подобни силни мачове. Въпрос на манталитет е да започнем да побеждаваме и навън. Не ви обещавам успех срещу Холандия. Големите ни проблеми са точно в такива ситуации - когато имаме два поредни мача срещу силни съперници”, заяви Хубчев.


Селекционерът гарантира, че не би оставил футболистите да бъдат завладяни от еуфорията след победата. “Еуфорията няма как да ги обземе, гаранция. Там ми е силата. Няма да им позволя просто. Сега всичко ще ни бъде трудно срещу Холандия - възстановяване, пътуване, противник, мач”, допълни още наставникът на “трикольорите”, след което се нахвърли на главния съдия.


“Този път ще си позволя да коментирам рефера - безобразен. Който ще да е, какъвто ще да е. Кои сме ние, че да имаме претенции, но чак така да се подиграват с нас… На 20-ата минута вече беше казал на двама души, че ги гони, даде дузпа и други 2-3 фаула. Въпреки съдията обаче постигнахме тази победа”, бесен от решенията на Талиавенто бе Хубчев.


“Не правим никакви сметки. Колкото и клиширано да е, играем мач за мач. Не съм дошъл със задача класиране, друга ми е целта. Започнем ли да изпълняваме замислените неща, ще дойдат и точките, и класиранията. Чух обидни скандирания по адрес на БФС, но ние трябва да бъдем обединени. Все по-малко обиди и все повече хора ще идват на стадиона с такива мачове”, допълни още легендарният защитник на България.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация