Ромарио става губернатор на Рио де Жанейро

11:32
Ромарио става губернатор на Рио де Жанейро

Бразилската футболна легенда Ромарио анонсира намерението си да се кандидатира за поста губернатор на Рио де Жанейро. Световният шампион от САЩ '94 заяви това в ефира на местния телевизионен канал "SporTV".

"Догодина ще се състоят избори за губернатор на Рио и е напълно вероятно аз да стана кандидат. Ще проведем среща със съпартийците, но още сега мога да кажа, че ще бъда издигнат от партия Podemos", каза Ромарио. През юни 2016 г. той обяви, че смята да се кандидатира за кмет на Рио де Жанейро, но по-късно се отказа от тази идея. Според бразилските медии, бившият футболист е взел това решение заради резултатите от социологическите проучвания. Те са показали, че подкрепата на жителите на града не е достатъчна за победа. От януари 2015 г.

Ромарио е сенатор в Горната камара на парламента на страната. До юни тази година той бе представител на Бразилската социалистическа партия, но после премина в редиците на Podemos. На изборите за сенатор Ромарио получи 4 683 963 гласа, а това е абсолютен рекорд за щата Рио де Жанейро в цялата история. Той приключи футболната си кариерата през 2009 г. С Бразилия спечели световна титла, Купата на Конфедерациите и два пъти Копа Америка. В Европа игра за Барселона, Валенсия и ПСВ Айндховен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация