Конте: Имаме недостатъчно време за подготовка преди дербито със Сити

10:58
Конте: Имаме недостатъчно време за подготовка преди дербито със Сити

Мениджърът на Челси Антонио Конте смята, че неговият тим е поставен в неизгодна ситуация спрямо Манчестър Сити и обвини  за това програмата в Премиър лийг.


Двата отбора излизат един срещу друг в събота на "Стамфорд Бридж". "Гражданите" обаче изиграха своя двубой от Шампионската лига във вторник, и то у дома, докато Челси гостува ден по-късно на Атлетико в Мадрид. Това означава, че Конте ще разполага само с един пълен ден за подготовка.


"Сега е много важно да си починем и да се опитаме да се възстановим максимално добре, но нямаме много време за това. Честно казано, в този случай ние до известна степен сме наказани и мисля, че е много важно преди да се вземат подобни решения, да се анализират различните ситуации, в които са поставени съответните отбори. Не забравяйте, че Манчестър Сити игра ден по-рано, у дома. Ние гостувахме в сряда вечерта. Прибираме се в четвъртък сутринта. Да имаш само един ден, за да се подготвиш за такъв тип мач, е недостатъчно. Освен това след този кръг следва пауза за националните отбори, така че няма никакви други мачове. Много съм изненадан, че този двубой е насрочен за събота, а не за неделя. Не разбирам защо. Трябва да изчакам до самия край, за да определя състава си. Може би това ще стане час или два преди началото на мача. Имам нужда преди това да поговоря с играчите и да разбера в каква кондиция се намират те. Това е такъв тип двубой, в който губиш много физическа и психическа енергия. Поради тази причина трябва да поговоря с всеки поотделно, за да взема най-доброто решение", заяви Конте след вчерашната победа над Атлетико Мадрид.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация