Плишкова отпадна от 21-годишна австралийка в Ухан

14:02
Плишкова отпадна от 21-годишна австралийка в Ухан

Световната номер 4 при жените Каролина Плишкова отпадна от четвъртфиналите на силния тенис турнир в китайския град Ухан. Чехкинята допусна загуба от австралийката Ашли Барти с 6-4, 6-7 (3), 6-7 (2) след малко повече от два часа оспорвана битка на корта.

37-та в света Барти показа много здрава психика и заслужено записа първата си победа над тенисистка от топ 5 в своята кариера. Иначе Плишкова стартира солидно срещата и реализира ценен пробив при 4-4, който в крайна сметка се оказа решаващ, за да й осигури спечелването на първия сет.

Втората част бе далеч по-равностойна, преминавайки без пробиви. Впоследствие се стигна до тайбрек, в който австралийката бе по-солидната от двете тенисистки, с което заслужено изравни за 1-1 сета.

Изненадващо, в третия сет Барти доминираше от самото начало, реализирайки ранен пробив, за да дръпне с 3-1 в резултата. Последва обаче подем в играта на третата в схемата, която съумя да намали изоставането си за 3-3. Австралийката проби още един път подаването на своята съперничка и получи отлична възможност да сервира за спечелването на двубоя. Плишкова обаче показа здрава психика и съумя отново да върне интригата в срещата, връщайки брейка за 5-5.

Впоследствие се стигна до нов тайбрек, в който 21-годишната надежда на Австралия бе по-убедителна в ключовите моменти и в крайна сметка съумя да пречупи съпротивата на Плишкова.

Така на полуфиналите Барти ще се изправи срещу победителката от двубоя между лидерката в световната ранглиста Гарбине Мугуруса и Елена Остапенко, който ще се играе по-късно днес.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация