Манчестър Сити надигра шампиона в дома му (видео)

21:26
Манчестър Сити надигра шампиона в дома му (видео)

Манчестър Сити се завърна на върха в Премиър лийг, след като победи с 1:0 шампиона Челси на "Стамфорд Бридж". "Гражданите" напълно заслужиха успеха си, който дойде след страхотен гол на бившия играч на лондончани Кевин де Бройне в 67-ата минута. Така селекцията на Пеп Гуардиола победи втори отбор от топ 4 от началото на сезона, след като преди няколко кръга разгроми и Ливърпул. Шампионът Челси пък вече изостава на шест точки от лидерите Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед.


"Гражданите" очаквано владееха доста повече топката в първите минути, а когато тя бе в съперника, те го пресираха много енергично. При една такава ситуация Куртоа бе поставен под напрежение, след като Рюдигер върна към него топката. Габриел Жезус се хвърли в краката на белгийския страж и докосна топката, но за късмет на домакините тя не попадна във вратата, а премина встрани. Челси пък на практика играеше с петима бранители в големи периоди. Въпреки това в 27-ата минута лондончани бяха много близо до гола. Отаменди изчисти едно центриране към Мората, но след това Аспиликуета стреля по земя до близката греда, но Едерсон изби. Почти веднага след това Сити организира много опасна контра, но Стърлинг сбърка при финалното центриране, засилвайки топката прекалено. Това попречи на Дивид Силва да я засече пред вратата.


В 30-ата минута и Куртоа трябваше да се намесва след удар на Силва до близката греда.

 

Десетина минути преди почивката Алваро Мората получи контузия и бе заменен от Вилиан. Бразилецът и Азар започнаха да действат като нападателно дуо.

 

Фернандиньо изпревари Алонсо и засече много добре с глава центриране на Де Бройне от корнер. Куртоа обаче показа страхотен рефлекс и изби иначе силния удар на бразилеца.

 

Сити започна по-добре и втората част.  В 54-ата минута Стърлинг получи възможност да стреля от добра позиция, но прати топката високо над вратата. В 61-вата минута домакините изпълниха хитро фаул в половината на Сити. Топката бе пусната по земя към Азар, който нахлу отляво и стреля силно в далечния ъгъл, но Едерсон боксира умело.

 

В 65-ата минута Куртоа спаси удар на Жезус, малко след това Алонсо блокира в последния момент шут на Силва, като гостите претендираха за игра с ръка на бранителя. Сигнал не последва, но натискът на Сити даде резултат в 67-ата минута. Де Бройне направи много добро двойно с Жезус, след което нанесе страхотен изстрел от границата на наказателното поле. Белгиецът не остави никакъв шанс на своя сънародник Куртоа и наказа бившия си отбор - 0:1.

 

Конте реагира, включвайки в игра Педро Родригес и Миши Батшуай, които замениха Азар и Бакайоко. Това пораздвижи играта на Челси в атака. След няколко добри нападения на домакините обаче отново Сити пое контрола и в 84-ата минута "гражданите" бяха близо до втори гол. Стърлинг центрира меко към Жезус, който намери много добре топката от въздуха и я насочи към ъгъла, но в последния момент Рюдигер успя да изчисти с глава пред голлинията.

 

Сити отново излезе на върха с по-добра голова разлика от Манчестър Юнайтед. Градските съперници имат по 19 точки. Челси заема четъврто място във временното класиране с 13 пункта.


Челси: Куртоа, Аскпиликуета, Рюдигер, Кейхил, Кристиансен, Алонсо, Канте, Бакайоко, Фабрегас, Азар, Мората


Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Отаманди, Фернандиньо, Делф, Де Бройне, Д. Силва, Сане, Стърлинг, Жезус

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

djarata
01.10.2017 05:29

Слагайте в бета Челси шампион ,ако иматя мъдя.Подарък!

brickbat
01.10.2017 07:41

подарък за кого!? За Бетата :D

Bitten
30.09.2017 23:27

Знам че е раничко още за изводи, но ми се струва че нещата вървят към битка за Титлата в стил Манчестерско Дерби :)

Ivan017
01.10.2017 10:03

Точно така ще бъде и се вижда от сега... никой в Англия не атакува и защитава по добре от Сити и Юнайтед.