ФИФА: БФС да накаже Иван Иванов за Пирин

08:33
ФИФА: БФС да накаже Иван Иванов за Пирин
Ако БФС спазва разпоредбите на ФИФА, защитникът на ЦСКА Иван Иванов трябва да бъде наказан за следващия шампионатен мач, в който “червените” гостуват на Пирин Благоевград в Кюстендил тази събота.

Причината е самоволният отказ на извикания Иванов да се яви за лагера на младежките национали за европейските квалификациите с Казахстан и Швеция. Бранителят обяви, че нямал повече мотивация да рита за тази формация. Правилникът на ФИФА за статута и трансферите на играчите предвижда санкция при такъв случай.

Според точка 5 от анекс 1 (на факсимилето - бел. ред.) към него футболист, който откаже да се яви в национален тим, няма право да играе в официални мачове в периода, за който е повикан, както и 5 дни след последния мач. Младежите играят утре вечер с Швеция. Документът е задължителен за всички федерации на национално ниво. Това означава, че до понеделник включително Иванов не може да рита за ЦСКА. Санкцията обаче не се активира автоматично, а трябва от БФС, зачитайки правилника на ФИФА да сезират за случая Дисциплинарната комисия, която да накаже защитника, като решението й ще е окончателно и няма да може да се обжалва. При негово участие въпреки това от Пирин ще могат да искат служебна победа (във факсимилето т. 6.2 - бел. ред.).Иванов обаче може да рита за дубъла.

В същото време стана ясно, че феновете на Фулъм, които искат да гледат техните любимци срещу ЦСКА на 17 септември в София в първи мач от груповата фаза на Лига Европа, ще трябва да се бръкнат с 15 лири за билет.

Те ще могат да видят в игра и един от най-техничните футболисти на ЦСКА Маркиньос. Бразилецът, който получи контузия в реванша срещу Динамо в Москва, ще е готов още за двубоя с Пирин в събота.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nasran_chorbar
08.09.2009 10:57

На тая смрадлива отрепка трябва да му бъде забранено да играе футбол завинаги.Мръсен боклук.Човек,отказал да играе за националния отбор на България,не е българин.Дано никога не го продадат в чужбина и да изгние в Б група тая ку*ва.