Федерер продължава в Шанхай без загубен сет

19:40
Федерер продължава в Шанхай без загубен сет

Световният номер 2 Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира от сериите Мастърс в Шанхай, след като победи французина Ришар Гаске със 7-5, 6-4.

Швейцарецът се представя убедително от началото на надпреварата и все още не е изгубил сет. Първата част на двубоя с Гаске бе оспорвана, но Федерер успя да пробие в последния момент, за да стигне до успех със 7-5. Във втората част носителят на 19 титли от Големия шлем бе по-убедителен и затвори мача след час и 18 минути игра. По този начин Федерер се класира за полуфиналите на турнира, където ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро.

По-рано днес аржентинецът победи Виктор Троицки в три сета, но нарани китката на лявата си ръка при падане в средата на третия сет. Дел Потро призна, че не е сигурен дали ще може да излезе на корта за утрешния полуфинал. "Усетих, че нещо не е както трябва, след като паднах, но реших да довърша мача. Сега трябва да видим какво ще покаже магнитния резонанс и какво ще каже доктора. Притеснен съм, но знам как да се справям в такива ситуации. Със сигурност искам да играя утре, но искам да бъда на 100 процента. Ако всичко е наред, ще играя и ще дам всичко от себе си", коментира аржентинецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация