Федерер срещу Надал за титлата в Шанхай

17:27
Федерер срещу Надал за титлата в Шанхай

Най-великото съперничество в историята на тениса ще има своето 38-мо издание, след като Роджър Федерер победи Хуан Мартин дел Потро с 3:6, 6:3, 6:3 във втория полуфинал на Мастърса в Шанхай и утре ще се изправи срещу Рафаел Надал във финала на турнира. По-рано днес испанецът записа 16-та си поредна победа в тура, налагайки се със 7:5, 7:6(3) над хърватина Марин Чилич.

Двубоят между Федерер и Дел Потро бе още по-оспорван, като аржентинецът започна по-уверено и реализира единствената си възможност за пробив в първия сет, за да поведе в резултата. Във втората част швейцарецът вдигна нивото, особено на собствен сервис, като загуби общо три точки при подаванията си. Той успя да реализира една от седемте си възможности за пробив и по този начин вкара мача в решаващ сет. В него носителят на 19 титли от Големия шлем показа най-доброто от себе си, като атакуваше съперника си успешно от всякакви позиции и го проби два пъти, за да затвори мача след час и 57 минути игра.

По този начин Федерер ще се изправи утре срещу Надал във финала на турнира. До този момент двете легенди са играли 37 пъти помежду си, като испанецът води в съперничеството с 23-14. Федерер обаче е в по-добрата серия и спечели последните 4 двубоя срещу големия си съперник.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация