Геройски успех за Палас над Челси (видео)

09:35
Геройски успех за Палас над Челси (видео)

Кристъл Палас спечели първите си точки от началото на сезона, след като победи шампионите Челси с 2:1 у дома в мач от 8-ия кръг на Висшата лига.

Орлите се представяха трагично от началото на кампанията, като записаха седем поредни загуби, без да отбележат гол. Днес обаче те показаха съвсем различно лице срещу лондонския си съперник и поведоха в резултата още в 11-та минута, когато Сесар Аспиликуета си отбеляза автогол. Възпитаниците на Антонио Конте бързо изравниха чрез Тимуе Бакайоко, но завърналият се след контузия Уилфрид Заха отново даде преднина на домакините в 45-та минута.

През втората част гостите натиснаха в търсене на обрат, но играчите на Палас се защитавах добре и на свой ред пропуснаха добри положения на контраатака. В крайна сметка орлите спечелиха с 2:1 за радост на пълните трибуни на "Селхърст Парк".

В друг мач от следобеда Манчестър Сити разби гостуващия тим на Стоук със 7:2 и излезе еднолично начело в класирането, като вече има две точки повече от градския си съперник Манчестър Юнайтед, който по-рано днес направи нулево равенство в дербито с Ливърпул.

Останалите резултати:

Бърнли – Уест Хем 1:1
Суонзи – Хъдърсфийлд 2:0
Тотнъм – Борнемут 1:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация