Осма поредна победа за Наполи, Лацио обърна Юве

09:43
Осма поредна победа за Наполи, Лацио обърна Юве

Наполи продължава с впечатляващото си представяне от началото на сезона в италианската Серия "А". Момчетата на Маурицио Сари записаха осмата си поредна победа, надделявайки с 1:0 в дербито с Рома на "Олимпико".

Единственото попадение в срещата реализира звездата на неаполитанци Лоренцо Инсиние в 20-ата минута. Италианският национал се възползва от груба грешка в защитата на домакините и останал на чиста позиция реализира победния гол за своя тим. Като цяло Наполи бе по-добрият отбор на терена и заслужи стигна до трите точки. От своя страна вълците изиграха вяло първо полувреме и въпреки създадените положения след почивката, в крайна сметка инкасираха втората си загуба от началото на първенството – и двете на "Олимпико".

В другия интересен сблъсък от вчера шампионът Ювентус загуби като домакин от Лацио с 1:2. Дъглас Коста даде преднина на бианконерите в 23-ата минута, но гостите стигнаха до пълен обрат след две попадения на Чиро Имобиле (47‘ и 53‘ от дузпа).

В края на срещата торинци получиха шанс да стигнат до равенството, след като главният арбитър Паоло Мацолени отсъди дузпа в тяхна полза, използвайки системата за видеоповторение. С изпълнението на 11-метровия наказателен удар се нагърби звездата на тима Пауло Дибала, който обаче във втори пореден мач пропусна да се разпише от бялата точка и така Юве записа първата си загуба през кампанията в Калчото.

В подреждането Наполи е едноличен лидер с пълен актив от 24 точки, Ювентус е втори с 19, колкото имат Лацио и Интер. Рома е на петата позиция с 15 пункта и мач по-малко.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация