Шарапова взе първа титла от 2 години насам

11:37
Шарапова взе първа титла от 2 години насам

Бившата номер 1 при жените Мария Шарапова спечели първата си титла от 2015 година насам. Рускинята триумфира на турнира Tianjin Open в Китай с награден фонд 426 000 долара, след като в изключително оспорван финал се наложи над 19-годишната Арина Сабаленка от Беларус със 7-5, 7-6 (8). Това бе и първи финал за Шарапова след изтърпяното 15-месечно наказание заради употребата на мелдоний.

Двубоят започна изключително оспорвано, като в началните минути двете тенисистки си размениха по няколко пробива. Първо Шарапова поведе с пробив за 1-0, но впоследствие Сабаленка спечели следващите четири гейма, за да поведе с 1-4. Последва нов обрат този път в полза на рускинята, която отмъкна драматично сета със 7-5.

Драмата се повтори и във втората част. Младата тенисистка от Беларус започна повече от солидно и след страхотна игра успя да поведе с 5-1. В този момент обаче бившата номер 1 показа своя шампионски манталитет, спечелвайки пет поредни гейма, за да доведе нещата до 5-6 в своя полза. 30-годишната Шарапова получи възможност да сервира за мача, но вместо да приключи всичко, позволи да бъде пробита и сетът влезе в тайбрек.

Въпреки че пропусна три мачбола в него, в крайна сметка рускинята се поздрави с успеха след малко повече от 2 часа игра. По този начин тя спечели 36-та си титла на сингъл и първа от май 2015, когато триумфира на турнира на червени кортове в Рим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация