Гълъбинов бележи, Дженоа с първа победа в Серия А (видео)

19:51
Гълъбинов бележи, Дженоа с първа победа в Серия А (видео)

Българският национал Андрей Гълъбинов се разписа при първата победа на Дженоа за сезона в Серия А. „Грифоните“ се наложиха с 3:2 при гостуването си на Каляри в двубой от 8-ия кръг на първенството на Италия.


Гълъбинов откри резултата още в 8-та минута, след като получи чудесен извеждащ пас от Таарабт. Това бе и второ попадение за българина с екипа на Дженоа от началото на сезона.


Тимът от Генуа покачи на 2:0, след като Таарабт завърши отлична акция за гостите. Халфът бе намерен от Ригано и технично изпрати топката във вратата на Каляри. Втората част започна добре за домакините, които намалиха изоставането си в срещата. В 48-та минута Паволети бе оставен непокрит в наказателното поле и с хубав удар с глава отбеляза за 1:2.


В 75-та минута „грифоните“ реализираха трети гол, а негов автор бе Лука Ригони. Четири минути по-късно Каляри отново намали резултата, след като Жоао Педро вкара от дузпа за 2:3. До края на срещата и пред двата отбора се откриха добри възможности за гол, но в крайна сметка срещата завърши с победа за Дженоа.


Със спечелените три точки Гълъбинов и компания заемат 16-то място в таблицата с актив от 5 пункта. Отборът на Каляри е на 14-та позиция с 6 точки.


Ето още резултати от Серия А:


Болоня – Спал 2013 2:1


Кротоне – Торино 2:2


Сампдория – Аталанта 3:1


Сасуоло – Киево 0:0

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация