Огромна издънка на Реал Мадрид (видео)

19:05
Огромна издънка на Реал Мадрид (видео)

Жирона поднесе огромна изненада, побеждавайки Реал Мадрид с 2:1 като домакин в мач от 10-ия кръг на Примера. Иско откри резултата в 12-ата минута. Кристиан Стуани изравни в 54-ата минута. В 58-ата Порту направи 2:1 при сериозни съмнения за засада.


Домакините започнаха силно и пресираха високо своя именит съперник. В осмата минута жиронци изпълниха заучено, Порту се устреми към топката заедно с Кико Касийя - офанзивният футболист не успя да насочи към мрежата. В 11-ата "червено-белите" създадоха нова опасност, топката се удари в далечната греда след опит за центриране на Пабло Мафео. Последва светкавична контра и гол в графата на "лос меренгес". Серхио Рамос намери Бензема в центъра, той потърси Кристиано вляво, а португалецът си извоюва позиция за шут. След силния изстрел вратарят Боно изби топката точно в краката на Иско, който отблизо нямаше как да сбърка - 0:1.


Въпреки получения гол каталунците продължиха да играят със самочувствие. Акциите към Кико Касийя криеха опасности, но им липсваха удари. На другата врата Кристиано имаше две прекрасни положения в 23-ата и 26-ата минути. Първо получи топката на границата на наказателното поле, но не намери пролука за шут. При втората ситуация Бензема центрира отдясно, а CR7 обърна глезена на дузпата и насочи без забавяне към десния ъгъл на вратаря, ала стражът плонжира и парира.


В 31-ата Роналдо подаде към Бензема в наказателното поле, френският стрелец финтира бранител и шутира от малък ъгъл - над гредата. Повторенията показаха, че има засада. В 35-ата усилията на Жирона отново бяха спрени от малшанса. След центриране отляво Порту отклони с глава към далечния ъгъл, вратарят не помръдна, топката срещна гредата малко под сглобката, след което мина в опасна близост до голлинията, а така и не се намери кой да насочи в мрежата. В 42-ата Рафаел Варан сложи крак в точни момент, когато Пере Понс изскачаше сам срещу вратаря. Като цяло мадридчани не намериха играта си през първата част и късметът ги покри във важните моменти.

На почивката Начо Фернандес замени Варан навярно поради травма на французина. В 51-ата Иско стигна топката на самата аутлиния и центрира, кълбото се озова в близост до Бензема, който инстинктивно насочи с пета, вратарят Боно леко чукна топката и я прати в ръката на Адай Бенитес. Ръката на бранителя беше статична, а и топката не отиваше към вратата и заради това съдията реши да не свири дузпа.

В 54-ата жиронци стигнаха до заслужен изравнителен гол. Защитата в "бяло" не беше добре построена, Стуани пое топката, премина между Начо и Рамос и шутира силно в близкия ъгъл 1:1. Четири минути по-късно домакините удариха за втори път. Бранителите не изчистиха добре топката, тя попадна у Мафео, който шутира силно по диагонала, а на метър пред голлинията Порту отклони с петичка в мрежата - 2:1. Повторенията останаха сериозни съмнения за засада.


В 66-ата Зинедин Зидан направи ултраофанзивна двойна смяна: замени бековете си Ашраф и Марсело и пусна Лукас Васкес и Марко Асенсио. Минута по-късно домакините изпуснаха да вкарат трето попадение. Стуани беше изведен на ръба на засадата, той копна топката към дигонала, но мъничко не му стигна да намери очертанията. В 71-ата Роналдо стреля с глава след меко центриране на Тони Кроос - Боно внимаваше и улови сигурно.


Гостите не успяха да се доберат до равенство и в крайна сметка записаха поредна огромна издънка през този сезон в Примера.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Onzo_Revival
30.10.2017 00:20

Какво пък значи огромна издънка? Ще кажеш, че с 10 гола са паднали.

haldir
29.10.2017 23:21

Огромната издъкка беше в началото на сезона , когато бяха махнати опитни играчи , като : Хамес , Пепе , Мората , Данило и Коентрао , а на тяхно място бяха закупени , някакви юношки без почти никакъв опит.Докато миналата година имахме дълга и добра скамейка , сега трябва да разчитаме на 12-13 футболисти , като в голама част от мачовете до сега сме с поне 2-3 контузени от тях.Проспахме лятото , бихме се в гърдите какви младоци сме взели и сега един голям ..... Ако зимата Перес и Зизу не подсилят отбора с някой малко по-качествен играч , тая година сме я писали нулева........

haldir
30.10.2017 18:13

Явно не си ме разбрал както трябва.Мисълта ми е че всички от изброените има опит и могат да помогнат и заменят "достойно" , някой от титулярите , когато се наложи.Нямам нищо против юношите , но при толкова контузии се съмнявам , че ще могат да ни "изкарат" сезона.Може да са много добри , но ясно се вижда че нямат опит/съмочувствие и тн. , за да заменят даден играч за по-дълго време.Имах в предвид , че докато миналата година имахме равностойни играчи на скамейката и на терена , сега е коренно различно.За примера , който си дал с Карвахал , според мен Данило би се справил доста по-добре от Хакими.Исках да кажа , че трябва да купим някои - "тип играч" , като Ковачич , който не е титуляр , но би бил доста по-полезен от "младоците".Аз съм за налагането на млади играчи , но постепенно(пр. Асенсио и Васкес "2-ма") , а не извъднъж да сложим 5-6 такива на скамейката и да се чудим след това какво да правим.

sdw
30.10.2017 16:44

Брато... Пепе е огромен, но е дърт. Данило и Коентрао са добри играчи, но са в сянката на още по-добрите Карвахал и Марсело. Хамес беше момче с финт и шут, без бързина. Ако Хамес беше останал трябваше да махнат Иско. А какво имаш против юношите не мога да разбера? Те не са на мястото на продадените. Само продажбата на Мората не я одобрявам.